Műsorújság
RTL Most

A parlamentben „p*csázott” a képviselő

Keresetlen szavakkal küldte el a kormánypárti képviselőket hajnalban egy MSZP-s honatya.
Hajnali órán is javában folyt a munka a magyar parlamentben. Javában folyik a munka, a padsorok sem voltak foghíjasak túlzottan. Az indulatok magasra csapnak. A sztrájktörvény módosításának általános vitáját ugyanis alig egy óra után az ülésvezető elnök berekesztette - hajnali fél háromkor. Varga László MSZP-s honatyából ekkor szakadt ki a nem éppen szalonképes felszólítás, miszerint a kormánypárti képviselők menjenek a p*csába.

„Tényleg méltatlan volt. De az is méltatlan, hogy egyéni képviselői indítványra pénteken, mindenféle egyeztetés nélkül és társadalmi párbeszéd nélkül hoznak be ilyen súlyú, alapjogot korlátozó indítványt, és ezt a Ház fél kettőtől fél háromig tárgyalja úgy egyébként, hogy nem is tudja minden képviselő elmondani a véleményét – mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Az ominózus bekiabálás nem hallatszik az ülés felvételén, csak a kormánypárti képviselők felhördülése. Még az ülésvezető elnök sem hallotta a pulpituson a keresetlen szavakat.

A Fidesz nem hagyta ennyiben a dolgot.

„Úgy hallottam, hogy megsértették a ház becsületét, méltóságát. Szeretném, ha Varga képviselő úr bocsánatot kérne” – mondta Kontur Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője

A szocialista honatya ennek nem tett rögtön eleget, így már Lázár János frakcióvezető szólította fel erre.

„Mondja el mit mondott, és kérjen érte bocsánatot nyilvánosan” – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

Végül Varga László is beadta a derekát.

„Elnézést kérek, amit tettem, de tartalmilag fenntartom, amit mondtam” – mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője.

A Fidesz lemondásra szólította fel Varga Lászlót, de ő az RTL Híradónak azt mondta: marad képviselő.

Legnézettebb videók