Műsorújság
RTL Most

Bezárt az Aeroviva

Még nem tudni, hány utast érint az Aeroviva Utazási Iroda bejelentése, hogy megszüntette utazásszervezői tevékenységét.
Nem éri hátrány az X-Faktor győztesét

Az X-Faktor győztese is az Aerovivával utazott volna Thaiföldre.

„Vastag Csaba természetesen utazhat, az elmúlt néhány hónapban nagyon sokat dolgozott, és ezért megérdemli a pihenést. Igaz, az utazási iroda csődbe ment, de mindenféleképpen az RTL Klub jóvoltából meg fogja kapni az utazását” – mondta Schiwert Takács László, az X-Faktor kreatív szerkesztője.

Aeroviva, a megbízható repülőjegy iroda. A plakátokon a szlogen még a régi. De bemenni már nem lehet az irodába.

Az Aerovivánál hétfőn nem értünk el senkit. Ahogy azok az utasok sem, akik már befizettek valamilyen útra. Őket az ajtóra ragasztott közleményben tájékoztatták arról, hogy mi történt.

Sorban érkeztek a dühös utasok. A hírekből tudták meg, hogy az iroda nem működik tovább. A társaság közleménye szerint mindent megtettek azért, hogy ezt a helyzetet elkerüljék, de ahogy írják: „ez a jelenlegi gazdasági helyzetben sajnos nem sikerült”. Azt is írják, hogy minden külföldön lévő utasuk haza tud jönni. Aki pedig nem tud elutazni, a biztosítóhoz fordulhat.

„Két személyre fizettünk be 881 ezer forintot. Utaztunk volna Kenyába egy szafarira, meg elmentünk volna a Viktóriához” – mondta Völgyi Szilárd.

Egy fiatal nő Thaiföldre ment volna, három hétre. Neki nemcsak a pénze bánja.

„Még pénteken hívtak minket, hogy még ezt is, azt is hozzuk be, mert kell a vízumhoz” – mondta Bereczki Bognár Báta.

Hétfő reggel hallották, hogy mi történt

„Még szombaton loholtam a postára, hogy feladjam azt, ami hiányzik. Konkrétan az útlevelünket” – mondta egy ügyfél.

Az Aerovivának 494 millió forintos vagyoni biztosítéka van, de egyelőre a biztosító sem tudta felvenni velük a kapcsolatot.

„Pontos összeget arra vonatkozólag, hogy mennyi lehet a teljes kárigény, most még nem tudunk mondani, hiszen nem áll rendelkezésünkre az az információ, hogy egyáltalán összességében hányan fizettek be előre utazást” – mondta Dénes Attila, a QBE Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A Való Világ leendő győztese is ettől az utazási irodától kapott volna egy kéthetes luxusutazást. Az RTL Klub dolgozik a megoldáson.

Hasonló videók

 • A kutatás-fejlesztést és a technológiaváltást nem lehet elválasztani a felsőoktatástól - ezzel indokolta az RTL Híradónak Palkovics László azt, hogy szeptembertől az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül a felsőoktatás ügye. A Jobbik a széttagolás helyett egységes oktatási minisztérium felállítását követeli.

 • Kevesebb személyre szabott reklámot láthatnak majd a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, akik ezentúl megtilthatják, hogy az oldalon kívüli online tevékenységüket kövesse a Facebook. Az amerikai cég több botrányba is keveredett amiatt, hogy nem védte meg felhasználói személyes adatait. Ezek után tavasszal meghirdették új irányukat, amelynek "A jövő a magánügyeké" címet adták. Ennek része az egyelőre három országban bemutatott adatvédelmi eszköz, amelyet fokozatosan vezetnek majd be világszerte.

   

 • Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

   

 • Több mint 50 ezer forintba kerül beiskolázni egy átlagos alsó tagozatost - a GKI Digital kutatása alapján. Csak karácsonykor költenek többet a szülők, mint egy új tanév előtt. A többség augusztus 20-a utánra hagyta a bevásárlást, a tanszerboltokban ezért most csúcsforgalmat várnak.

 • Bár a választási kampány hivatalosan csak szombaton indul, a fővárosban már több párt is elkezdte a kampányolást. Terézvárosban már a választási plakátokat is kirakták a fideszes polgármesterről és több képviselőjelöltről. A kormánypártok szerint ezzel semmilyen szabályt nem szegtek meg, a Momentum azonban a helyi választási bizottsághoz fordul. A 13. kerületben pedig az MSZP kezdte el a szórólapozást.

 • Váratlanul újra bevezette a létszámstopot a kormány a közszolgálatban - tudta meg az Index. A lap szerint az intézmények szeptember elejéig vehettek volna fel új embereket, de augusztus 14-én megszüntették ezt a lehetőséget. A szakszervezet szerint a létszámstopra semmi szükség, így csak állandósulnak a problémák, hogy többet kell várni az embereknek az ügyintézésre. A kormány eltökélt a létszámcsökkentés mellett.

   

 • Vádat emelt az ügyészség a Fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és társai ellen. A nyomozóhatóság szerint a politikus bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban érintett. Hazai és uniós költségvetési forrásokat csapoltak meg társaival. Simonka Györgyöt hiába kerestük. A Fidesz szerint a politikus együtt fog működni az eljárás alatt, és megilleti az ártatlanság vélelme.

Legnézettebb videók