Műsorújság
RTL Most

Vége a vásárlók lekenyerezésének?

Nem lehet önköltségi ár alatt adni az áruházláncok sütödéjében készített kenyeret.
Vizes zsemle 8 forintért, tejes kifli 15-ért. A vásárlók elégedettek az árral és a minőséggel is.

„Most csak ötöt, meg ilyen sajtos kiflit, ha van, 29 forintért sajtos, az is finom, a kenyér is finom” – mondta Székely Zoltán.

„Ez a barna rozsos nekünk bejött. Pénteken már vettem egyet, de még egyért fel kellett jönni, mert elfogyott reggelihez” – mondta Patkós Istvánné.

A pékszövetségnél azt mondják, az olcsó áruházlánci pékáru tisztességtelen a pékekkel szemben. Szerintük 95 forintos lisztből nem lehet 110 forintos kenyeret készíteni. Jó minőségűt biztosan nem.

„Az belátható, hogy ilyen olcsó terméknél nem lehet jó minőségről beszélni. Meg lehet enni, de azért próbáljon valaki abból a zsömléből vagy kenyérből másnap enni” – mondta Werli József, a Magyar Pékszövetség főtitkára.

Kézzel gyúrják a tésztát egy pékségben, ahogy az áruházlánc sütödéjében is. Látszólag semmi különbség. Az áruházláncnál azt mondják, a végeredményben sincs, mert ugyanolyan alapanyagokból és technikával dolgoznak. Azt állítják, nem árulnak pékárut önköltségi ár alatt.

„Az előállítási költségek olcsóbbak, nincs plusz szállítási költség sem, úgyhogy sokkal kevesebb a rárakódó plusz többlet pénz, amely drágítaná ezeket a termékeket” – mondta Fodor Attila, a CBA szóvivője.

A Parlamenthez pénteken nyújtotta be a módosító javaslatot egy fideszes képviselő. Sürgősségi tárgyalást kért, hogy a jogszabályt már jövőre lehessen alkalmazni.

Legnézettebb videók