Műsorújság
RTL Most

12 éves lány borította lángba a betlehemet

Egy családi otthonban élő 12 éves lány gyújtotta fel Zamárdiban a betlehemet kedden. A település látványossága percek alatt porrá égett.
Nagyon megrémült a tűz láttán az egyik helyi árus. Azt mondja, az égő betlehemre a gyerekek kiabálása hívta fel a figyelmét.

„Iskolás gyerekhangot hallottam, aki mondta, hogy ég a tűz. Erre kiszálltam, hogy mi van. És abban a pillanatban láttam, hogy mellmagasságig ég a tűz, ami a betlehemnek az egyik oldala volt” – mondta Ónodiné Gáspár Valéria.

Az asszony a közeli zöldségeshez sietett segítségért.

„Igyekeztünk pár vödör vízzel segíteni a dolgon, szerencsére a kint forgolódó fiatalok is viszonylag gyorsan észlelték, ezért a közeli iskolába beszaladtak a testnevelő tanártól segítséget kérni” – mondta Kovács Gábor.

Közben megérkeztek a tűzoltók is, de a betlehem így is porig égett. Az önkormányzat először ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen.

„Helyszínelést végeztek, majd adatgyűjtést is végeztek, és ennek folyamán eljutottak egy 12 éves kislányhoz, aki beismerte, hogy ő volt az, aki a tüzet is okozta” – mondta Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mivel a kislány még gyermekkorú, a rendőrség megszünteti az eljárást az ügyben.

Legnézettebb videók