Műsorújság
RTL Most

170 millióért küld levelet Orbán a nyugdíjasoknak

A miniszterelnök és a nyugdíjvédelmi biztos levélben tájékoztatja a lakosságot a nyugdíjrendszer változásairól.
„Tisztelt nyugdíjas!” - Így kezdte 3 millió nyugdíjasnak címzett levelét a miniszterelnök. Orbán Viktor arról ír, hogyan védi meg a kormány a nyugdíjakat.

A miniszterelnök levele 170 millió forintért jut el 3 millió nyugdíjashoz. De levelet ír a nyugdíjvédelmi kormánybiztos is, a magánnyugdíj-pénztári tagoknak. Ebben írja le, hogyan változik a rendszer. A kormány szerint ez is kevesebbe kerül majd, mint amennyit a pénztárak költenek kampányra.

A miniszterelnök szóvivője szerint a pénztáraknak most már meg kellene gondolniuk, mire költik a pénztártagok befizetéseit.

„Nem érdemes most már trükközni, jó lenne, ha befejeznék. A vagyonkimentésnek, a vagyonmegsemmisítésnek súlyos következményei lesznek” – mondta Szijjártó Péter.

A pénztárszövetség elnöke nem árulta el, menyit költenek kampányra, de azt mondta: nem a tagok megtakarításaiból, hanem a működésre levont összegből fizetik a reklámköltséget. Szijjártó Péter szerint ez is sok.

„A működési költség duplája az Európában megszokottnak” – mondta Szijjártó Péter miniszerelnöki szóvivő.

A pénztárszövetség elnöke visszautasította, hogy trükköznének a pénzekkel.

„A nyugdíjpénztáraknak se joguk, se lehetőségük nincs trükközésre, a tagok által rögzített befektetési politika mentén kezelik a vagyonokat” – mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke.

A szocialisták szerint a kormány kapkod.

„Hol adózni kell, hol nem, hol van hozam, hol nincs, hol eltőzsdézték a pénzt, hol megvan. összevissza beszélnek, ez a levelezés is ennek a példája” – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

A nyugdíjasok még karácsony előtt megkapják a miniszterelnök levelét.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók