Műsorújság
RTL Most

Újabb póker-razzia a fővárosban

Négy embert állítottak elő a rendőrök a péntek esti, belvárosi akciójukban egy ismert pókerklubból.
Egy belvárosi pókertermet ellenőrzött pénteken este az APEH és a rendőrség. Az akciót az adóhatóság szerencsejáték felügyeleti főosztályának feljelentése alapján indult rendőrségi nyomozás részeként hajtották végre az egyik ismert belvárosi pókerklubban. A klubban engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos átfogó ellenőrzést végeztek. Az elmúlt időszakban nem ez az első ilyen ellenőrzés, illetve több esetben indult büntetőeljárás is engedély nélküli szerencsejáték szervezés kapcsán.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szombaton este a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a klub esetében felmerült a gyanú, hogy engedély nélkül szerveztek pénznyereményes játékot. Összesen négy embert állítottak elő a rendőrök, tiltott szerencsejáték szervezése vétség gyanújával.

Mint ismert, az elmúlt időszakban több kártyateremben tartottak akciót a hatóságok. A rendőrök november elején tartottak házkutatást a rendőrök egy III. kerületi póker klubban. A játékteremben olyan rendszerben játszották a kártyajátékot, amihez a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján engedély kell, de az üzemeltetőknek nem volt engedélye. Összesen 11 embert állítottak elő, gyanúsítottként egy embert hallgattak ki közülük. Rajtuk kívül majdnem száz embert tanúként hallgattak meg az ügyben. A klub Korda György nevét viseli, de nem a művész tulajdona, csak a nevét adta hozzá, jogdíjért cserébe.

November 19-én szintén Budapesten, egy bevásárlóközpontban lévő pókerklubban az APEH a pénzügyőrökkel közösen csapott le. Az ellenőrzést engedély nélküli szerencsejáték szervezése miatt tartották, meghallgatták az ott lévőket, és eszközöket foglaltak le.

Októberben Miskolcon is hasonló akció volt, a rendőrök és az adóhivatal munkatársai még egy ottani pókerklubban tartottak akciót. Azért vonultak ki a hatóságok emberei a klubba, mert azt gyanították, hogy a szórakozóhelyen tiltott szerencsejátékokat szerveztek. A házkutatás eredményeként a rendőrség lefoglalt több pakli kártyát, zsetonokat, játékos listát, számítástechnikai eszközt, illetve előállított 12 játékost és szervezőt.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók