Műsorújság
RTL Most

Családok százait teheti tönkre a gyorsforgalmi

A Csepelre tervezett új gyorsforgalmi miatt több ház fala megrepedt és utak váltak járhatatlanná.
„Kertes házas övezet volt. Most kapunk 30 ezer autót kb. szerintem” – mondta egy lakó.

„A tervrajzokon az emberek nem látszanak az a baj. Viszont mi itt lakunk” – mondta egy másik csepeli lakos.

Csepel főépítésze kapta a lakók panaszáradatát. Több hónapja gyűlt bennük a harag, amiért egyik napról a másikra munkagépek jelentek meg ablakaik alatt és dolgozni kezdtek.

Őri Andrea háza közvetlenül az új út mellett áll, ha elkészül gyerekei a kétszer két sávos forgalom szomszédságában hintázhatnak a teraszán.

„Ez a repedés augusztus közepén keletkezett” – mondta az asszony.

Házuk egy éve készült el, az útépítés óta pedig repedések jelentek meg a falakon. Az 59 centis rés már régen tovább kúszott, de azt mondták már nem mérik, mert folyamatosan jelennek meg az újabb repedések.

„A legmegfelelőbb megoldás szerintem az lenne, ha kisajátítanák és itt a szomszédaink nevében is beszélek, hogy ne kelljen a porban és a zajban élni a gyerekeinkkel” – mondta Őri Andrea.

A gerincutat a Fővárosi Önkormányzat építteti azért, hogy a Csepelre érkező forgalom nagy részét azon vezessék el a kerület központjából. Ennek örülnének is a csepeliek, de nem ilyen áron.

Nemcsak a Csőgyár utcaiakat, hanem még a Rákóczi út mentén élő embereket is zavarni fogja. A HÉV és az óriási forgalom összepréselik őket majd teljes egészében.

A polgármester szerint is ki kellene sajátítani több házat, de azt mondta, még jobban meg kell vizsgálnia a helyzetet.

„Amennyiben ezt jogosnak tartom, akkor fővárosi önkormányzati képviselőként én előterjesztéssel fogok élni a főváros felé” – mondta Németh Szilárd, Csepel polgármestere.

A két és fél kilométeres gerincutat 16 éve szeretnék megépíteni. Eddig 11 milliárd forintba került.

Legnézettebb videók