Műsorújság
RTL Most

„Visszatérő vendég” a fegyveres rabló

Egy fővárosi éjjel-nappalit feltehetően ugyanaz a fegyveres férfi rabolt ki kétszer is.
„Hajnali öt órakor a kolléganőm épp a pékárukat csomagolja, amikor bejött a fegyverrel a srác, a rabló és bevitte a pult mögé” – mondta az egyik boltvezető.

Az első rablás felvételeit mutatja a Nagymező utcai éjjel-nappali vezetője. Október 25-én hajnali 5 órakor történt. A férfin sapka volt, és egy fehér sállal takarta az arcát. Az eladót a pult mögé kísérte, és kiürítette a kasszát. Nagyon aprólékosan dolgozott.

Nagyjából 40 ezer forintot zsákmányolt. A férfit aztán egy hónap múlva látták legközelebb. Néhány napja először délután sétált be a boltba. Az alkalmazottak szerint ő ugyanaz az ember. Ekkor is sapkában jött, szétnézett, de mivel éppen egy nő jött be két gyermekével, így csak két szendvicset vitt el, fizetés nélkül. De este újra visszatért.

„Ez a felvétel pedig már november 26-án 23 óra 51 perckor készült, amikor szintén ugyanaz a fegyveres rabló már maszkban az arcán bejött, kolléganőmtől, megkérdezte, hogy hol találja a tíz darabos papírzsebkendőket. És ő azt mondta neki, hogy rögtön megy, mert a pultnál található” – mondta Dabasi Zoltán üzletvezető.

A férfi a kabátja alá nyúlt a fegyveréért, majd az eladó után ment, és ahogy korábban, is kipakolta a kasszát. Igaz, az aprót már nem vitte el, de így is több mint 140 ezer forinttal távozott.

„Az arca, az orra, a szeme, ez mind egyezik. Vörös arca van, ragyás képe meg fogatlan” – mondta az éjjel-nappali vezetője.

A boltban azóta kitették a férfi képét, amit a környékbeli boltosoknak is odaadtak, és a pénzt sem tartják már a kasszában. A rendőrség rablás miatt indított eljárást.

A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben, de azt kérik, hogyha bárki felismeri a felvételeken látható férfit, vagy a rablások idején a környéken járt, és látott, hallott valamit, az értesítse a rendőrséget.

Legnézettebb videók