Műsorújság
RTL Most

Megvan a bankrabló és a pénz is

Kommandósok fogták el vasárnap este Budapesten a múltheti kispesti bankrablás harmadik gyanúsítottját.
RAJTAÜTÉS: Kommandósok fogták el a bankrablót

Kommandósok szállták meg vasárnap éjszaka a Thököly és a Dózsa György út sarkán álló bérházat. Ott bujkált a harmadik bankrabló, aki társaival pénteken kirabolta a kispesti pénzintézetet.

A gyanúsított nem ellenkezett, megadta magát. A házkutatáson előkerült az elrabolt pénz nagy része, csaknem 2 millió 700 ezer forint. Nem sokra ment volna vele, mert a rabláskor a festékpatronok felrobbantak és megszínezték a bankjegyeket, így azok használhatatlanná váltak.

„Büntetett előéletű férfiről beszélünk, éppen ezért nem is került sor az őrizetbe vételére. Tekintettel arra, hogy egy éves, jogerős szabadságvesztését kezdte meg, ezért egy büntetés végrehajtási intézetbe szállítottuk” – mondta Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A férfit a Teve utcai rendőrszékházban még az este kihallgatták. Annyit mondott a nyomozóknak, hogy nem szereti a rendőröket, de le a kalappal előttük, nem hitte volna, hogy elkapják. A még pénteken elfogott társa ugyanis nem segítette a rendőröket a nyomozásban.

„A BRFK munkatársai egy rendkívül bravúros nyomozás eredményeként jutottak az elkövető nyomára” – mondta Fülöp Valter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság főkapitány-helyettese.

A férfi fegyverét még nem találták meg, de hajnalban előkerült az a kocsi, amivel a rablás után el akartak menekülni.

A rablók péntek délután rontottak be egy kispesti bankba. Csaknem hárommillió forintot zsákmányoltak, majd elmenekültek. A rablást viszont egy utcán sétáló férfi észrevette, és azonnal értesítette a rendőröket, akik néhány perc múlva megtalálták a menekülő rablókat.

Az egyik gyanúsított gépfegyveréből tüzet nyitott, de a rendőrök lelőtték. Társa bemenekült egy panelházba, emiatt a kommandósok éjjel kettőig kutatták át az épületet, de nem találták meg. A banda harmadik tagját, aki a környéket figyelte a rablás után elfogták. A bank korábbi biztonsági felvételeiből derült ki, hogy ez a társaság tavaly decemberben már kifosztotta ugyanezt a pénzintézetet.

Az utcát figyelő rablót hétfő délután harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Legnézettebb videók