Műsorújság
RTL Most

Hősugárzóval fűtik az általános iskolát

Hétfőn újra lesz tanítás a vilmányi általános iskolában. Hősugárzókkal fognak fűteni.
Hétfőn már lesz tanítás a vilmányi általános iskolában. Hősugárzókkal fognak fűteni néhány termet, így tudják megoldani az oktatást.

„Reggel fél hatkor kapcsoljuk majd be a hősugárzókat és akkor azt követően 8 órára már egy elfogadható meleg lesz”- mondta Sztankai Szabolcs, a II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola igazgatója.

Egy hónapja üresek a tantermek, azóta nincs fűtés. 10 fok van az épületben. Az önkormányzat nem tudta fizetni a számlát, ezért kapcsolta ki a gázt a szolgáltató. A polgármester azt mondja, a villanyszámlával nem lesz gond.

„A villanyszámla úgy van a szerződésben megkötve, hogy mihelyt az önkormányzat számlájára érkezik pénzösszeg, abból történik a villanyszámlának a teljesítése és csak a maradék pénzösszeggel tudunk gazdálkodni” – mondta Melegh Károly, Vilmány polgármestere.

A település öt millió forint gyorssegélyt kapott a Belügyminisztériumtól, de ehhez nem tudtak hozzáférni, mert az Adóhivatalnak is tartoznak. Egyelőre nincs elképzelés arról, hogyan fogják rendezni a tíz és fél millió forint adóságot. Az biztos, segítség nélkül ez nem fog menni.

Legnézettebb videók