Műsorújság
RTL Most

Lekapcsolták Dominikot a lélegeztetőről

Ő az a kisfiú, akire az egyik budapesti gyermekotthonban rádőlt egy szekrény.
Dominikra pont egy hete dőlt rá egy szekrény, egyelőre nem tudni hogyan. Szülei kikészültek a baleset hírére. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Aztán amikor megtudták, hogy három éves gyereküket lekapcsolták a lélegezető gépről, teljesen összeomlottak.

„Ha a törvény nem büntetné, biztos, hogy elvertem volna mindenkit, azt az orvost, akihez kérdéssel fordulok egy orvoshoz és azt mondja, hogy semmi köze a gyerekhez, hiszen nem ön a gyámja” – mondta Hunka Zsolt, Dominik édesapja.

Az apa ügyvédhez fordult. Azt mondja, azért, hogy megtalálják a baleset felelőseit.

„Mi történt, milyen bűncselekményt történt, ha megvan a felelős, akkor velük szemben nyilvánvalóan kártérítési igényt jelenthet be a család” – mondta Kamarás Péter ügyvéd.

A gyermekgondozóban belső vizsgálat indult. Amíg az le nem zárul, nem nyilatkoznak. Annyit megtudtunk, hogy a nevelő idegösszeomlást kapott, azóta betegszabadságon van.

A kórházban a konkrét esetről nem nyilatkoztak. Általában viszont elmondták, amikor valakit lekapcsolnak a lélegeztető gépről, akkor nem vizsgálják, hogy gyámság alatt van-e vagy sem. Egy háromtagú orvos bizottság vizsgálja meg, hogy még meg lehet-e menteni az életét

„Ilyenkor azt vizsgáljuk, hogy az agytörzshöz tartozó reflexek működnek sem vagy nem, ha ezek nem működnek, akkor azt vizsgáljuk, hogy a betegnek van-e spontán légzése vagy sem” – Retteghy Tibor, főorvos.

Ha nincs, halottá nyilvánítják. A gyerek halával kapcsolatban a rendőrség is nyomozást indított, egyelőre ők sem nyilatkoztak.

Legnézettebb videók