RTL Híradó

2010.11.23. 11:42 (kedd)

Fegyveres rablást hiúsítottak meg a rendőrök

Fegyveres rablást hiúsítottak meg a rendőrök

Egy pénzszállító autót akart kirabolni az a négy ember, akikre hétfőn fényes nappal csaptak le a rendőrök Szombathelyen.

Egy buszmegállóban teperték földre az egyik gyanúsítottat. Zsebeiben pisztolyt, maszkot és adóvevőt találtak. Társait néhány száz méterrel odébb, egy másik utcában fogták el. Az akciónak sok szemtanúja volt.

„Ugráltak ki ilyen kommandósok, és akkor leteperték a fiatalembert a földre, és akkor a másik fiatalember hozta a bilincset, rátérdeltek a fejére, vagy a nyakára inkább, megbilincselték, aztán elkezdték motozni” – mondta egy járókelő.

A negyedik gyanúsítottat a vasútállomáson fogták el. Az ő feladata lett volna, hogy a rablás után autójával elvigye társait a helyszínről. A támadást a tervek szerint ketten hajtották volna végre, egy valaki pedig a környéket figyelte volna.

„Információnk volt arra vonatkozóan, hogy a támadás során a náluk lévő éles lőfegyvert használni fogják. Ezért nem kockáztathattuk meg azt, hogy megvárjuk a támadás megindítását” – mondta Fülöp Valter,a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

A rablók rendőrnek akarták kiadni magukat, így állították volna meg a belvárosban a páncélautót, ami egy pénzváltóból vitte el a bevételt. Egyiküknél hamisított rendőrjelvény is volt. A Terrorelhárítók műveleti igazgatója szerint nem volt egyszerű dolguk, több dologra is figyelniük kellett a nyílt utcán.

„Azok az emberek, akik a pénzszállítást végrehajtották, azoknak az élete biztonságban legyen, hiszen már a területen mozogtak, az elkövetők már körülöttük mozogtak, így nem tehettük meg, hogy belevisszük őket egy olyan helyzetbe, hogy megkezdődik a rablási folyamat” – mondta Szilágyi József, a Terrorelhárítási Központ műveleti igazgatója.

A rablók parókát viseltek, valamint golyóálló és láthatósági mellényt. A nyomozók a pisztolyon kívül bilincset és gázsprayt is találtak náluk. Az elfogás után házkutatást tartottak a támadóknál, lakásukról több fegyver is előkerült. Egyikük a gyanú szerint 2006-ban Budapesten részt vett a MOM Park előtt végrehajtott pénzszállító rablásban. Azóta keresték a nyomozók. A rendőrség kezdeményezte mindannyiuk előzetes letartóztatását. Hogy hogyan szereztek tudomást a tervezett rablásról, azt nem árulták el.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való