Műsorújság
RTL Most

Orbán: „Jó hír a vita”

Vannak olyan kérdések, amelyeket csak különadóval lehet megoldani, de a gazdaság ezzel nem működtethető hosszabb távon.
Az ország gazdasági talpra állításához szinte teljesen meg kell újulnia a közéletnek, a gazdaságnak a következő egy évben - mondta Orbán Viktor általános gazdasági kérdések sorában. Mint fogalmazott „jó hír a vita” arról, mi lesz 2013 után, mert eszerint már nincs vita arról, mi lesz addig. A kormány célja 2013-ban a közteherviselés új modelljének létrehozása, mert olyan problémák vannak, mint a túladóztatás és az adóelkerülés, a profitkivitel. Ezt csak válságadókkal lehet megoldani, de a gazdaság hosszabb időn túl ezzel nem működtethető - szögezte le.

A különadókkal sújtott ágazatokkal eddig nem nagyon tárgyaltak, de 2012-ben ezt megteszik újfajta adók érdekében - mondta Orbán. Konkrétan az új bankadórendszert említette, amely a mostani fele-harmada lenne.

Forrás: Független Hírügynökség / RTL Híradó

Hasonló videók

  • Budakeszin, egy iskola elé festettek 3D-s zebrát aktivisták. Az akciót egy ellenzéki képviselőjelölt szervezte. Azt is megörökítette, hogyan készült az alkotás. Hogy hogyan folytatódott az ügy, a Híradó riportjából kiderül.

  • A tűző napon, álló autójában hagyta 2 év körüli gyerekét egy anya egy soproni bevásárlóközpont parkolójában. Az izzadó kisfiút egy férfi vette észre, aki szólt a közelben lévő rendőröknek, majd a mentők is megérkeztek. Nem sokkal később az anya is visszatért az autóhoz, így kivették a rémült gyereket. A mentők megvizsgálták, de az ijedtségen kívül nem esett baja. A veszélyes perceket ezután az éppen ott zajló balesetmegelőzési programon próbálták elfeledtetni a gyerekkel a rendőrök.

  • Hongkongban újra összecsaptak a Kína-párti és a kormányellenes tüntetők. Először egy bevásárlóközpontban tört ki verekedés a két tábor között, majd a rendőrök közbeléptek. Később azonban az utcákon is folytatódtak a zavargások. Több embert letartóztatottak.

  • 230 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kúria Érd fideszes polgármesterét, szerintük ugyanis az uniós választás előtt T. Mészáros András jogszerűtlenül buzdította levélben az első szavazókat: voksoljanak a Fideszre. A rendőrség szerint azonban bűncsselekmény nem történt, ezért két hete megszüntették a nyomozást - írta meg a 24.hu. A helyi ellenzék közös polgármesterjelöltje, Csőzik László az ügyészséghez fordult, szerintük a rendőrség nem nyomozott elég alaposan.

  • Nem esne el Budapest 1000 milliárd forint fejlesztési támogatástól, de az nem mindegy, hogy ki dönthet annak felhasználásáról, erről Tarlós István főpolgármester beszélt. Karácsony Gergely ellenzéki jelölt szerint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter megzsarolta a budapestieket azzal a korábbi nyilatkozatával, amely szerint a Budapest fejlesztésére vonatkozó megállapodás addig érvényes, amíg Tarlós István a főpolgármester.

  • Az ellenzéki polgármesterjelölt és a helyi Fidesz is feljelentést tesz Egerben azért, mert mindannyian azt feltételezik riválisukról, hogy visszaéltek az ajánlóíveiket aláírók személyes adataival. Az ügy abból indult ki, hogy az ellenzéki pártok által támogatott Mirkóczki Ádám szerint a kormánypárti polgármester, Habis László íveiről egy eddig nem politizáló független jelölt íveire másoltak személyes adatokat. Az érintettek szerint ilyen nem történt.

  • Nyomozást indított a rendőrség a közvéleménykutatásnak álcázott lejárató telefonhívások miatt Pécsen. Ezt az Index írta meg. A kérdezőbiztosként bemutatkozó ismeretlenek az ellenzéki polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát egyebek mellett családon belüli erőszakkal hozták összefüggésbe. A rendőrök rágalmazás gyanújával nyomoznak.

  • A magyar irodalom egyik legismertebb alakjáról a világ minden részén megemlékeztek a nagy lapok. Az író hosszan tartó betegség után, 86 évesen halt meg. Konrád Györgyöt a főváros saját halottjának tekinti.

Legnézettebb videók