Műsorújság
RTL Most

Felgyújtották a tanárit

Szerdára virradóra feltehetőleg gyújtogatás miatt kiégett a nyáron felújított iskola tanári szobája.
Az éjszakai tűzoltás nyomán szerdán délelőtt még állt a víz a tiszakerecsenyi általános iskolában, ahol feltehetőleg gyújtogatás miatt kiégett a tanári szoba. A helyszínen Pécsi László polgármester elmondta: a tüzet a szemben lakó tanárnő vette észre, ő értesítette a tűzoltókat, a gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben. A tanáriban minden megsemmisült: a szekrénysor, az eszközök, a fénymásoló, a számítógépek, a tanári asztalok, betörtek az ablakok és megégett az ajtó. A biztosítót már értesítették, ezen a héten várják a kárfelmérőt.

Az iskolában a héten már nem lesz tanítás, igazgatói szünnapokat rendeltek el a hét hátralévő részére, mert ki kell takarítani és szellőztetni az épületet, illetve az oltáshoz használt vizet is el kell távolítani. A takarítást már szerdán kezdik a pedagógusok és a szülők.

A polgármester elmondta: az 1994-ben épített iskolát ezen a nyáron újították fel az Önkormányzati Minisztériumtól nyert támogatásból. 16,5 millió forintból korszerűsítették a fűtést, két kazánt vettek, nyílászárókat, ajtókat cseréltek, a teljes belső felújítást elvégezték, még festésre is futotta a közmunkaprogramban. Az új tanévet teljesen megszépült iskolában kezdhette 172 tiszakerecsenyi kisdiák és a 13 tagú tantestület.

Forrás: Független Hírügynökség
(A kép illusztráció!)

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók