Híradó

2010.11.08. 09:00 (hétfő)

Visszatértek a Combinók a Margit hídra

Visszatértek a Combinók a Margit hídra

A hétfői üzemkezdettől ismét járnak a 4-es és 6-os villamosok a Margit hídon.

A hétvégén végezték Budapesten a Margit híd statikus terhelési próbáját. A hídra - szombaton a pesti, vasárnap a budai oldalon - különböző pozíciókban és különböző számban összesen 24 darab, egyenként 30 tonnás teherautó gördült fel, így mérték a szerkezeti elemek nyúlását és a terhelés hatására történő változását. A dömpereket a pillérek közé vezették fel, így terhelték meg a nyílásokat - ezzel olyan helyzetet idéztek elő, amely egyébként sohasem fordulhat elő a hídon. Az eredmények azt tükrözik, hogy a híd állapota megfelelő, azt a súlyt és terhet, amelyet el kell bírnia, tökéletesen elbírja - mondta a Független Hírügynökségnek korábban Tóth Kata, az MH 2009 konzorcium szóvivője.

A Margit híd ideiglenes forgalomba helyezését nagyrészt a próbaterheléstől tették függővé. A kedvező időjárásnak köszönhetően gyorsabban haladt a munka, így az autósok a tervezett december végi időponttal ellentétben lehet, hogy már ezen a héten felhajthatnak a hídra.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való