Műsorújság
RTL Most

Becsukták a kapukat a siófoki bölcsisek előtt

Egy hetet kaptak a kisgyermekes szülők arra, hogy megoldják gyermekük felügyeletét Siófokon.
Háborognak, és megélhetésüket féltik a szülők, akiknek a gyereke a siófoki bölcsődébe jár. Méltánytalannak tartják, hogy csak az utolsó pillanatban szóltak nekik a féléves kényszerszünetről.

„Múlt kedden tudtuk meg és ezen a héten a szerdai nap az utolsó, amikor a gyerekeinket a bölcsődébe elhozhatjuk, és csütörtöktől szélnek van eresztve 93 családnak a gyereke” – mondta Gábor Adrienn.

A szülőknek azt mondták: próbálják megoldani gyermekeik elhelyezését. Ők petícióban tiltakoztak és megoldást is javasoltak az önkormányzatnak.

„Keressenek egy alkalmas épületet a városban, ahol minimális költségekkel átalakítják bölcsődei épületté, és ahol tovább folyhat a bölcsődei nevelés” – mondta Csizmár Attila.

Választ nem kaptak. Az önkormányzatnál hétfőn azt mondták: a két és fél évesnél idősebb gyerekek mehetnek óvodába, a kisebbeknek vagy fizetik a magánbölcsődét, vagy ha ott nem jut hely, a szülők kaphatnak pénzt, hogy otthon maradhassanak gyermekükkel.

„Majd a szülők akkor jöjjenek, forduljanak ismét a televízióhoz, hogyha csütörtökön, azaz 11-én nem lesz valakinek megoldva a problémája” – mondta Démuth Pál, Siófok alpolgármestere.

Az önkormányzat már hónapokkal ezelőtt kiírta a közbeszerzési eljárást a bölcsőde felújítására. Azt mondják: azért nem szóltak eddig a szülőknek, mert csak most tudták meg, hogy nyertek a felújításra kiírt uniós pályázaton.

A szülők hétfő este a bölcsődénél rendkívüli szülői értekezletre gyűlnek össze. Erre meghívták az önkormányzat képviselőjét is. Azt mondják: ha nem kapnak megnyugtató választ kérdéseikre, akkor a szülői értekezletből még hétfő este csendes tüntetés lesz.

Legnézettebb videók