Híradó

2010.11.06. 11:20 (szombat)

700 tonna a Margit hídon

700 tonna a Margit hídon

Már a jövő hét közepén megkaphatja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt a felújított híd.

Szombat délelőtt elkezdődött a szerkezet terheléses vizsgálata. Ez azt jelenti, hogy megpakolt kamionok álltak a hídra azért, hogy mérnökök megmérjék, mekkora a híd elhajlása a több mint 700 tonnás teher alatt. A vizsgálat vasárnap is tart, addig a villamosok se mennek át a Margit hídon.

A próbaterhelés miatt még a megkülönböztető jelzést használó járművek (mentők, tűzoltók, rendőrség) sem használhatják. Az éjszakai járatok éjjel 11 órától hajnali fél ötig mind vasárnap, mind hétfőre virradóan használhatják a Margit hidat. A villamosok hétfő hajnaltól a teljes vonalon, a véglegesen középre helyezett síneken járnak.

A gyalogosok és a járművüket toló kerékpárosok szombaton hajnali fél 7-től délután 4 óráig csak a budai hídfő és a Margitsziget között közlekedhetnek az északi járdán. Vasárnap hajnali fél 7 és délután 3 óra között csak a pesti hídfő és a Margitsziget között lesz járható az északi járda. A pótló autóbuszok, a 109-es és a 91-es buszcsalád a Lánchídon közlekedik.

A margitszigeti megállót a próbaterhelést követően még nem adják át, így a szigetre továbbra is csak gyalog vagy az Árpád híd felől lehet bejutni. Az autóbuszok továbbra is a jelenlegi rend szerinti déli útpályát fogják használni.

Forrás: Független Hírügynökség / RTL Híradó
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való