Híradó

2010.11.03. 13:30 (szerda)

Készülődhetnek az autósok a Margit hídra

Készülődhetnek az autósok a Margit hídra

Már november közepén megtörténhet az ideiglenes forgalomba helyezés a Margit hídon.

A híd próbaterhelése már a közeljövőben megtörténhet, ez a teszt dönti majd el, hogy az ideiglenes forgalomba helyezés megtörténhet-e. Bár a tervek szerint ez december végén lett volna esedékes, lehet, hogy az autósok már november közepén felhajthatnak a hídra. Ennek több oka is van, a munka is gyorsabb ütemben haladt, és az időjárás is kedvezett, sok mindent ugyanis esős, fagyos, télies időben nem tudtak volna megcsinálni.

A munka ugyanakkor ezzel még nem ért véget: a konzorcium szakemberei továbbra is dolgoznak majd, a műemléki rekonstrukció is javában zajlik. Itt lesznek még olyan munkák, amelyek miatt várhatóan lesznek változások a forgalomban, terelésekre, korlátozásokra kell számítani.

A híd a tervek szerint nem csak praktikusabb lesz, hanem szebb is. A műemléki rekonstrukció egyik legfontosabb mozzanata, hogy a most felállított felsővezeték tartó oszlopokat nemsokára követik majd a '30 éveket idéző kandeláberek. Emellett a másfél kilométer hosszan végigfutó korlát építése is egy nagy fejezetet is kap a helyreállítási munkálatokban - tájékoztatott a konzorcium szóvivője. Tóth Kata hozzátette: a felújítás nem a Duna feletti részt érinti: az aluljárót Zsolnay-csempék fogják borítani, és megújulnak a pillérek is.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való