Műsorújság
RTL Most

A számlatartozás felét is elengedheti az E.ON

A befizetéssel azonos összeget enged el az áram- illetve a gázszámla tartozásból az E.ON Energiaszolgáltató Kft.
Gyűlnek a kifizetetlen E.ON számlák a Jovánovics családnál. Ők négy hónap alatt 50 ezer forint tartozást halmoztak fel.

„Az asszony egyedül dolgozik, úgyhogy, hát igen, a pénz kevés, 58 ezer forint ötünkre, az nem sok” – mondta Jovánovics Mihály.

Jovánovicsék az egyik olyan hátrányos helyzetű család, akin segíteni akar az E.ON. A Védendő Fogyasztók Programja szerint ugyanakkora összeget enged el a vállalat a szociálisan rászorulók és fogyatékkal élők lejárt tartozásaiból, amennyit ők befizetnek. Ez akár a tartozás fele, de maximum 150 ezer forint lehet. Úgynevezett védendő fogyasztónak eddig 60 ezren jelentkeztek hivatalosan a jegyzőknél. Kutas István, az E.ON PR menedzsere szerint a gazdasági világválság kezdetétől 30 százalékkal ugrott meg a nemfizető adósok száma.

„Van egy lélektani határ, amitől már nem tudja a védendő fogyasztó kifizetni a számláját, tehát azt látjuk, hogyha egy 20-30 ezer forintos tartozás van, azt még kifizeti, ha már ennek duplája, triplája, akkor nem” – mondta Kutas István, az E.ON PR menedzsere.

A legtöbb rászoruló és a legmagasabb tartozások Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében vannak. Az energiaszolgáltató a napokban levélben értesíti az érintetteket a Védendő Fogyasztók Programjáról. Az egyszeri akció november 1-jétől az év végéig tart, és az október 15-e előtt keletkezett lejárt áram- és gázszámla-tartozásokra vonatkozik.

Legnézettebb videók