Műsorújság
RTL Most

Házi őrizetben Horváth Éva

Hagyó Miklós volt sajtósa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult nyomozás.
Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indított büntetőeljárás gyanúsítottai. Mindhármukat május közepén hallgatták ki a rendőrök a BKV gyanús ügyeletei kapcsán. Az egykori főpolgármester-helyettes sajtósai kezdetben házi őrizetben voltak, nem sokkal később azonban a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Fővárosi Bíróság csütörtöki tájékoztatása szerint megszűntették - a közleményben nem teljes nevével szereplő - Horváth Éva előzetes letartóztatását. Erről a Pesti Központi Kerületi Bíróság döntött szerdai ülésén. Az előzetes megszüntetését és a házi őrizet elrendelését egyébként a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta. A végzés jogerős.

A bíróság szerint - tekintettel a gyanúsított nyomozáskor tanúsított együttműködő magatartására, a nyomozás elrendelése óta eltelt időre és a gyanúsított egészségi állapotára - az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok házi őrizettel is megvalósíthatók.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók