Műsorújság
RTL Most

Életfogytiglan a tokaji rablógyilkosoknak

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért jogerősen 93 és fél év fegyház- illetve börtönbüntetést kaptak.
A rablás 2007 márciusában történt. Tokaj közelében megtámadták a pénzszállító autót, a biztonsági őrt megölték, és 166 millió forintot vittek el. Az ügyészi iratok szerint az elsőrendű vádlott terve alapján támadtak rá a pénzszállító autóra, amelyet az ügy harmadrendű vádlottja vezetett. Első fokon is őket ítélte életfogytig tartó börtönbüntetésre a bíróság.

A sofőr egy Tokaj melletti földútra hajtott azzal az indokkal, hogy a dolgát elvégezze. Amikor távolabb ment, a helyszínen elrejtőzött két támadó előjött és fegyverrel arra kényszerítették a kocsi biztonsági őrét, hogy szálljon ki az autóból. Egy előre elkészített zsineggel fojtogatni kezdték, majd többször torkon szúrták. Ezután a kocsiból kivették a pénzt, és elmenekültek. Az ügy negyedik szereplőjével - akinek az volt a dolga, hogy a környéket figyelje - utólag közölték, hogy megölték a biztonsági őrt.

A vádlottak rövid ideig Miskolcon, majd a fővárosban bujkáltak. Ezt követően költöztek egy Kiskunhalas melletti tanyára, amelyet a vádlottak szüleinek segítségével a rabolt pénzből vásároltak. Az első és másodrendű vádlottak szüleit vádolta az ügyészség bűnpártolással.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók