Műsorújság
RTL Most

Tantermet rittyentettek a lelkes szülők

Volt, aki építőanyagot ajánlott fel, más pedig a kétkezi munkáját, hogy új tantermet építsenek a győri Gárdonyi iskolában.
Harminc darab számítógépet nyertek, de nem volt szabad tanterem. Így újat kellett építeni, amihez viszont hiányzott a pénz. Ekkor kérte az iskola a szülők segítségét. A családok pedig nem csak ötleteket adtak.

„Volt, aki mondta, hogy ha lehet, ne könnyűszerkezetes legyen. Hát mondom, akkor miből legyen. Azt mondja, legyen Ytongból. De hát mondom, az sokba kerül. Azt mondja, semmi gond, a felét kifizeti ő, a másik felét meg majd megkérjük, hogy fizesse ki a másik apuka” – mondta Szalai Ferenc, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Így is lett. A felajánlások pedig egymás után érkeztek.

„Tetőnek az ácsmunka részét, tetőszerkezet. Tetőfedés, bádogos munka ereszdobozolás. Lényegében, ami a tetővel összefügg azt mindet mi csináltuk. Körülbelül, nem számoltam össze, de olyan 6-700 ezer forint értékben” – mondta Pardavi Csaba.

Az ilyen és ehhez hasonló felajánlásokkal pedig több millió forintot spórolt az intézmény. A mintegy 25 millió forintos beruházás így mindössze 6 és fél millióba került az iskolának.

„Ezeket a térköveket én segítettem összepakolni meg felrakni a teherautóra, meg az iskolában lepakolni” – mondta Török Dévald.

A szülők mellett a diákok is segítettek. A végeredménnyel is elégedettek.

”Ezek a gépek gyorsabbak, mint a régiek és egyszerre 30 gyerek egyidejűleg tudja tanulni ugyanazt” – mondta Schermann Patrik.

Az új tanteremben nemcsak számítástechnika, hanem matematika, földrajz és fizika órákat is tartanak majd.

Bár az épület teljesen elkészült, az iskola még egy dologban kéri a diákok segítségét. Nevet kell adni a tanteremnek, ehhez várják a javaslatokat.

Legnézettebb videók