Híradó

2010.09.06. 19:14 (hétfő)

Gördeszka-park lesz az Erzsébet téren

Gördeszka-park lesz az Erzsébet téren

Rogán Antal szerint nincs több nyilvános, ingyenesen elérhető gördeszka-park a fővárosban.

Rogán Antal azt mondta: szeretnék elérni, hogy egymás mellett tudják használni a parkot a kisgyerekesek, nyugdíjasok, és a gördeszkások is, és megszűnjenek a burkolat-rongálással kapcsolatos bejelentések. A körbekerített, 780 négyzetméteres területen több kőből készült elemet is elhelyeztek, hogy a tiltás mellett lehetőséget adjanak a fiataloknak. A polgármester arról is beszélt: vannak olyan 1 méternél magasabb elemek, amelyeket most nem tudtak telepíteni, mert építési engedély kell hozzá, így ezekkel később kiegészül a pálya. A többihez csak tulajdoni hozzájárulást kellett kérni a fővárosi önkormányzattól, mert a park oda tartozik - tette hozzá.

A polgármester elmondta: a beruházást költségét az V. kerület fedezi. Mint mondta, őrizni nem fogják, sokkal inkább arra van szükség, hogy a fiatalok magukénak érezzék és vigyázzanak rá. A gördeszkásokat egyébként már a tervezési folyamatba is bevonták, a munkával pedig az eredeti tér tervezőjét bízták meg. A pálya egy-két hét múlva készül el, már csak apróságok vannak hátra és a füvesítés, a fiatalok pedig a parkbeli padok felújítását vállalták magukra. Rogán Antal úgy tudja: Budapesten nincs több nyilvános, közparkban lévő, ingyenesen elérhető gördeszka-park.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való