Műsorújság
RTL Most

Végzetes vakbélgyulladás: Nyomozás indult

Büntetőeljárás indult a vakbélgyulladásban meghalt pécsi fiatalember ügyében.
A rendőrség kérte a kórháztól az elhunyt kezelésével, műtéti beavatkozásával kapcsolatos összes orvosi dokumentációt. A nyomozók orvosokat, nővéreket hallgatnak majd meg és szakértőket rendelnek ki. A nyomozás célja kideríteni azt, hogy hibázott-e valaki a kórházban.

A klinika belső vizsgálata már augusztus elején lezárult, akkor többrendbeli mulasztást állapítottak meg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában. A belső vizsgálat alapján a főigazgató fegyelmi eljárás lefolytatása mellett döntött, amelynek célja annak kiderítése, hogy a mulasztások vezettek-e a tragédiához.

Egy későn felfedezett vakbélgyulladás okozta egy 20 éves férfi halálát a Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas klinikáján. Az apa szerint a klinika felelős a fia haláláért, mert ha az ügyeleten időben felfedezik a betegséget, időben megműthették volna. Úgy véli: az volt a gond, hogy az ügyeleten szakorvos helyett csak "szakvizsga nélküli gyakornok" látta el a fiát.

A PTE Klinikai Központ klinikai főigazgatója, Kollár Lajos a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: valóban rezidens is vizsgálta a fiatalembert, de a dokumentáció alapján a leleteket szakorvos állította ki.

Legnézettebb videók