Műsorújság
RTL Most

Radovic Dusán emlékére rúgták a bőrt

Több mint egymillió forint gyűlt össze az elgázolt rendőr emlékére szervezett kispályás futballmeccsen.
Bár minden erejüket bedobták a játékosok, most mégsem az volt a fontos, hogy melyik csapat győz. Mentősök, tűzoltók, rendőrök és polgárőrök jöttek össze azért, hogy közösen segítsék Radovic Dusán özvegyét és kislányát. Több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze.

„Ezzel is szeretnénk anyagilag támogatni családját, feleségét, gyerekeit, hogy ne kelljen nekik nélkülözni a hátralévő életükben” – mondta Sütő László, a Zuglói Rendőrkapitányság rendőre.

A meccsre Dusán özvegye is eljött, de nem akart nyilatkozni. Azt mondta, még mindig nagyon nehezen beszél férje haláláról.

Poór Zoltán július 24-én a Keleti Pályaudvar környékén menekült a rendőrök elől, mert igazoltatni akarták. A szakértői vélemény szerint a férfi alkoholt és drogot is fogyasztott, sőt egy másik ügye miatt már kereste a rendőrség, ezért próbált elmenekülni. A Keletinél bekerítették a rendőrök, de ő hátramenetbe kapcsolt és gázt adott. A gyanú szerint ekkor ütötte el Radovic Dusánt, aki a helyszínen meghalt.

A szándékos emberöléssel gyanúsított férfi ügyvédje szerint azonban nem bizonyított, hogy a gázolás okozta a rendőr halálát. Az ügyészség viszont továbbra is kitart emellett.

„A gyanúsított által vezetett gépkocsi ütötte el a rendőrt, és ezzel oksági kapcsolatban következett be a rendőr halála” – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Poór Zoltán azóta előzetesben van. Ha bűnösnek találja a bíróság, akár életfogytiglant is kaphat.

Legnézettebb videók