Műsorújság
RTL Most

A jazzé lesz a főszerep Debrecenben

Idén már 39. alkalommal rendezik meg a Debreceni Jazznapokat.
Az idei fesztivál programja a magyar jazz jegyében született. Szeptember 2-a és 5-e között fellépnek díjnyertes fiatalok, így Balogh Roland, a montreux-i gitárverseny győztese, Oláh Dezső, a 2009. évi Junior Prima-díj nyertese, továbbá az ifjú közönség körében rendkívül népszerű Barabás Lőrinc, valamint az észak-alföldi régióban született tehetségekből erre az alkalomra verbuválódott Fata Morgana. Elsa Valle, a hazánkban élő kubai énekesnő a latin jazz temperamentumát hozza el Debrecenbe.

A jazznapok ebben az évben újdonságként vezeti be az "artist in residence", azaz kiemelt vendégművész státuszt. A megtiszteltetésben először a fél évszázadon át az Egyesült Államokban dolgozó, pár éve hazatelepült Tommy Vig vibrafonos-ütőhangszeres részesül, aki három különböző formációban - saját együttesével, vendégszólistaként, a helyi Melódia Big Band hangszerelőjeként, szólistájaként - mutatja be művészetének különböző oldalait.

Az új európai jazzt az improvizációs zene köreiben egyre elismertebb finn Mikko Innanen és együttese képviseli. A fesztivál nemzetközi sztárvendége Zbigniew Namyslowski lesz.

(A kép illusztráció!)

Legnézettebb videók