Műsorújság
RTL Most

Példás nevelőapa volt az ácsi gyilkos?

A gyerekek imádták a férfit, az anyuka élete szerelmét látta benne, elszakíthatatlanok voltak.
Mécsesek és virágok vannak a kapu előtt. Ezek emlékeztetnek arra, hogy mi történt a házban.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy családi tragédiáról van szó.

Valószínűleg az Ácson lakó 28 éves férfi végzett élettársával, akivel néhány éve élt együtt. A nő két gyermekét is megölte, aztán pedig öngyilkos lett. A megyei gyermekvédelmi szolgálat egyik tanácsadója évekig járt a családhoz, ő mesélt az RTL Híradónak arról, milyen volt a kapcsolat a férfi és a nő között.

„Nagyon dolgos volt, és Marikára nagyon jó hatással volt, én nekem a Marika csak dicsérte a fiatalembert, hogy megtalálta az élete párját, a boldogságát, örült, jókedvű, vidám volt” – mondta Sarlós Istvánné, a Názáret Szociális Szolgáltató nevelőszülő tanácsadója.

Az asszony korábbi férje néhány éve gyilkosság miatt került börtönbe, a gyerekek pedig ezután nevelőszülőkhöz. A nő szerette volna visszakapni őket, ezért mindent megtett. Ebben segítette őt és új partnerét a tanácsadó.

„Az anyuka mondta nekem, hogy féltékeny a Krisztiánra, mert úgy érzi sokszor, hogy a gyerekek jobban szeretik a Krisztiánt, mint őt, mert a Krisztián nagyon sokat foglalkozott a gyerekekkel. Volt olyan látogatás, amikor mentem, és Krisztián és a gyerekek bent dvd-t néztek, tévéztek, úgy kellett nagy nehezen, hogy gyertek már ki a Kati nénihez kicsit beszélgetni. És gyorsan beszélgettek egy kicsit és szaladtak vissza a Krisztiánhoz” - mondta Sarlós Istvánné, a Názáret Szociális Szolgáltató nevelőszülő tanácsadója.

A szakembert megdöbbentette, ami történt. Szerinte korábban nem volt semmi probléma a férfivel, aki, bár gyakran váltogatta a munkahelyeit, mindig megpróbált dolgozni. Egy éve már nem a megyei, hanem a helyi gyermekjóléti szolgálat feladata volt a család utógondozása. Ők eddig nem nyilatkoztak. Úgy tudjuk, a férfi múlt szombaton öngyilkosságot kísérelt meg, de rövidesen kijött a pszichiátriáról.

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók