Műsorújság
RTL Most

Öngyújtógáz jutatta az intenzívre

Életveszélyes állapotban fekszik az intenzív osztályon egy 15 éves fiú, aki öngyújtógázt szívott.
„Életveszélyes állapotban van, súlyos életveszélyes állapotban”

Az intenzív osztályon a család kérésére ennél többet nem mondhattak a 15 éves fiú állapotáról, Az RTL Híradó azonban úgy tudja, hogy súlyos szívritmus zavarral küzd a kómában fekvő gyerek. Testvérével együtt öngyújtógázt lélegzett be szerda délelőtt, de csak ő lett rosszul a gáztól. A mentők sikeresen újraélesztették, ezután vitték a szegedi belgyógyászati klinika intenzív osztályára.

„Ez valódi infarktust is okozhat, okozhat azonnali életveszélyes ritmuszavart, amibe meg lehet halni, na most ilyen halál előfordul Magyarországon is 2-3-4 eset évente” – mondta Prof. Rudas László, az SZTE Belgyógyászati Intenzív Osztályának vezetője.

„Kettesével, hármasával veszik a gázpalackot a fiatalok a trafikban”

Erre figyelt fel csaknem egy éve Gergi Zoltánné. A szegedi asszony tavaly ősszel veszítette el 14 éves fiát. A gyerek öngyújtógázt lélegzett be, amíg szülei távol voltak. Családja azért vállalta a nyilvánosságot, hogy felhívják a szülők és a fiatalok figyelmét az öngyújtógáz veszélyeire. Fiát a mentők még sikeresen újraélesztették, de kómába esett. Édesanyja szerint fiának szörnyű fájdalmai voltak. Fél évig feküdt az intenzív osztályon, végül meghalt.

„Van elsődlegesen egy nagyfokú kíváncsiság, serdülőkről van szó, fiatal serdülőkről, valami újat látni, valamit megtapasztalni, egymásnak mondják, hogy próbáld ki, így szájról szájra, kevés az információ” – mondta Arany Zoltán, a Szegedi Drogambulancia vezetője.

A fiatalok többsége keveset tud az öngyújtógázról, ezért nem félnek tőle. Pedig a használata nagyon könnyen halált is okozhat. A kíváncsiság és a tudatlanság miatt Magyarországon évente 3-4 fiatal hal meg a belélegzett öngyújtógáztól.

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók