Műsorújság
RTL Most

Sok munkát adott a vihar a tűzoltóknak

Több mint 600-szor riasztották pénteken a tűzoltókat a vihar miatt. Többnyire fakivágáshoz, vízszivattyúzáshoz hívták őket.
A Miskolci Tűzoltóság tájékoztatása szerint péntek este a körülbelül fél óráig tartó erős széllökések jelentős károkat okoztak a térségben. A legtöbb segélykérés Felsőzsolca, Alsózsolca, Onga, Szikszó, Sajóvámos és Sajópetri településekről érkeztek, jellemzően házakra, villanyvezetékekre, valamint utakra dőlt fákat, és tűzfalak kidőlését jelentették be.

A vihar miatt módosult a vonatközlekedés

Még szombaton is vannak olyan vonalszakaszok a vasúton, ahol a pénteki viharkárok helyreállításán dolgoznak. Pénteken, az országon átvonuló vihar a vonatközlekedésben jelentős fennakadásokat okozott.

Kőbánya alsón a heves esőzés a vasúti sínektől 40 centiméterre körülbelül 5 méter mélyen tölcsér alakban kimosta a zúzottkövet. Emiatt a Budapest - Cegléd - Szolnok vonalon a késések elkerülésére módosították a vonatok közlekedését. A monori elővárosi vonatok nem járnak, a ceglédi elővárosi vonatok pedig Kőbánya-Kispest állomásig közlekednek és mindenhol megállnak. Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között a Nyugati pályaudvarig közlekedő gyors-, valamint Intercity vonatokat lehet használni, erre a szakaszra nem kell pót- és helyjegyet venni.

Pénteken késő este villám csapott az érdi elágazás vasúti biztosító berendezésébe. A helyreállítás már befejezték, de Érd felső és Érdliget között az utastájékoztatási rendszer még használhatatlan. Az utasok felszállás előtt a vonat személyzeténél tájékozódhatnak az érkező vonat célállomásáról.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók