Műsorújság
RTL Most

Elköszönt az MLSZ Erwin Koemantól

Lecserélte Erwin Koeman szövetségi kapitányt a Magyar Labdarúgó Szövetség új vezetése. Helyét Egervári Sándor veszi át.
Erwin Koeman mostantól labdába se rúghat az MLSZ háza táján. Utóda fiatalítást ígért, és azt mondta, 2014-ben, a brazíliai világbajnokságon már ott leszünk.

„Igenis nekünk ezt meg kell tudnunk valósítani. Ha erre nem vagyunk képesek, akkor rosszul végeztük a munkánkat” – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A legutóbbi VB selejtezőjén, tavaly szeptemberben még kikaptunk a svédektől. Egervári feladata lesz, hogy idén szeptemberben, az EB selejtezőn már nyerjünk ellenük.

A győzelem érdekében visszahívja Gera Zoltánt. Úgy fogalmazott, az ő szellemisége köré építkezne. A 62-szeres válogatott tavaly ősszel távozott, miután összekülönbözött Koemannal, aki akkor a koppenhágai meccs reggelén be sem rakta a csapatba.

„Bosszantott, hogy a szövetségi kapitány azt mondta, hogy a csapatkapitányra nincs szükség még a kispadon se” – mondta Gera Zoltán focista.

A nézeteltérés után megszólalt Orbán Viktor is, akkor még mint a Puskás Akadémia elnöke. Élesen bírálta Koemant. A történteket számüzetésnek, Gerát pedig zseniális futballistának nevezte.

Az Európa-bajnok, KEK és szuperkupa bajnok Koemanból valamennyivel több mint két éve lett szövetségi kapitány. Kinevezésekor még ő is optimista volt.

„Természetesen a 2010-es dél-afrikai világbajnokság a cél” – mondta Ervin Koeman leváltott szövetségi kapitány.

Nem sikerült teljesíteni.

2008-ban a nemzetközi ranglistán ugyanúgy állt a magyar válogatott, igaz, az elmúlt hónapokban 5 helyet estünk vissza. Kikaptunk a németektől, csúfos versegét szenvedtünk a hollandoktól. Koeman ugyanakkor korábban a sikereket emlegette, például, hogy mindig teltház előtt játszották a meccseket. Most végül közös megegyezéssel bontottak szerződést, lelépési pénzt is kap.

„Úgy sikerült ezt a kérdést rendezni, hogy mi is elégedettek vagyunk, mert sikerült sokat spórolni a szövetségnek. Másrészt pedig úgy éreztem, hogy ők is elégedettek, és békében távoznak” – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

Csányi azt is elmondta, hogy harmadannyiba kerül a kapitány menesztése, mint amennyiről korábban olvasni lehetett. A sajtóban 130-150 millió forintról írtak.

Legnézettebb videók