Híradó

2010.07.15. 13:29 (csütörtök)

Nem fúrják meg a 4-es metrót

Nem fúrják meg a 4-es metrót

A projekt nagy átvilágítás elé néz a kivitelezés csúszása, illetve a pluszköltségek miatt.

Kormányközeli forrásokra hivatkozva a Blikk csütörtöki számában azt írta, a kormány ki akar szállni a 4-es metróból. A lap úgy tudja: a már megkezdett építkezést befejezik, de a második szakaszra már nem adnának pénzt. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság tájékoztatása szerint a metróra fordított összegek a fővárosi és vidéki felszíni közlekedés elől veszik el az uniós és hazai forrásokat. A metró alternatívája egyebek mellett az autóbuszok javítása, cseréje, a helyi és helyközi közlekedés összehangolása lehet - olvasható a lapban.

Ismét politikai hisztériakeltés kezdődött a 4-es metró körül - így reagált közleményében Szűcs Somlyó Mária a csütörtöki cikkre. A fővárosi Fidesz-frakció sajtófőnöke azt írta, hogy az illetékes szakminiszter és Tarlós István főpolgármester-jelölt is azt mondta, hogy be kell fejezni a budapesti metróépítést. Egyelőre azonban arról kellene beszélni, hogy az I. szakasz számláit miből fizeti majd ki a város, nem pedig a folytatásról. A metróépítés leállításáról semmiféle döntés, vagy döntés-előkészítés nincs - fogalmaz Szűcs Somlyó Mária.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való