Műsorújság
RTL Most

Fertőzést okozhat a szökőkút

Közfürdő lett a győri Széchenyi térből, állítják a helyiek.
Van, aki csak átfut a vízsugár alatt, más bele is fekszik, van, aki ruhában és van, aki kis bugyiban, de akad olyan is, aki kutyájával együtt hűsíti magát a győri Széchenyi tér szökőkútjainál. Elsősorban a gyerekek élvezik a vizet.

Az RTL Híradó által megkérdezettek többsége semmi kivetnivalót nem talál abban, hogy a gyerekek sokszor órákig pancsolnak a szökőkutaknál.

Néhány vélemény:

„Engem nem zavar”

„Szerintem egyáltalán nem veszélyes és nem zavaró”

„Ilyen alapon bárhol lehet fertőzésveszély. Szerintem szép, látványos meg a gyerekek miatt is jó dolog”

”Szerintem tiszta, nincs veszélyforrás”

Pedig van. Bár a szökőkút vizét vegyszerekkel kezelik, de ezek elsősorban az algásodás ellen védenek, a fertőzésekkel szemben nem.

„Akik ott futkosnak, azok között lehet lábgombásodás. Ha ez a vízbe kerül és oda a talajra, akkor a következő személynek átadódhat. Ugyanúgy vannak még bizonyos vírusok okozta bőrbetegségek, mint a futószemölcs, ez szintén számításba jöhet. Ha ráadásul még le is nyelik a vizet, akkor még akár hasmenéses megbetegedés is bekövetkezhet” – mondta Dr. Pék József, az ÁNTSZ tiszti főorvosa.

A fertőzések kialakulásának esélye annál nagyobb, minél több időt tölt valaki a vízben.

Az önkormányzat azon gondolkozik, hogy rendeletben szabályozza a Széchenyi tér használatát. Jelenleg ugyanis a közterület felügyelők azon kívül nem tehetnek mást, minthogy felhívják a figyelmet a veszélyekre.

Hasonló videók

  • Felértékelnék Magyarországot a befektetők, ha határozna az euró bevezetéséről - a Fitch Ratings friss tanulmánya alapján. A nemzetközi hitelminősítő szerint már a csatlakozás előtt két fokozattal javulhatna az ország adósbesorolása. A pénzügyminiszter alig néhány hónapja azt mondta, a kormány egyelőre nem akarja a közös európai pénzt.

  • Közösségi oldalára feltöltött videóban már napokkal a támadás előtt fenyegette későbbi áldozatát a 38 éves, gyilkossággal gyanúsított férfi. Gyermeke anyjának új élettársával végzett hétfő este egy koncert közben Polgáron. A 41 éves áldozat mellett ott állt lánya is. Ő az RTL Híradónak azt írta, a történtek óta pszichológushoz jár és nyugtatót szed.

  • Elkéstek, és nem is jó helyen próbáltak bejutni azok az osztrák politikusok, akiket nem engedtek be a hétfői soproni istentiszteletre - ezt közölte az RTL Híradóval a Terrorelhárítási Központ. Angela Merkel és Orbán Viktor részvételével zajlott az ünnepség, ahová nem jutott be Burgenland kormányzója és Eisenstadt polgármestere – erről a 444.hu írt először. Az eseményt biztosító TEK szerint ők szabályosan jártak el, amikor nem engedték be az osztrák vendégeket.

  • Bekérette az ügyészség az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől azokat a Microsoft-szerződéseket, amelyeknél korrupció gyanúját vetette fel egy amerikai vizsgálat. Erről az atv.hu írt először. Az RTL Híradó megkeresésére az intézet azt közölte, együttműködnek a nyomozóhatósággal és átadják a kért iratokat. Az ügyészség későbbre ígért tájékoztatást. Az amerikai nyomozás adatai szerint a szoftvercég vesztegetési ügyleteiben a magyar rendőrség és az adóhatóság is érintett lehet.

  • Februárra kellett volna elkészülnie, de már fél évet csúszik két körforgalom átadása Budafokon. A határidőt már kétszer módosították, a legújabb szeptember eleje. A Momentum helyi politikusa úgy véli, szándékosan késlekednek, hogy az önkormányzati választásokhoz minél közelebb adják át a körforgalmakat. A beruházó BKK szerint a csúszásnak ehhez semmi köze.

  • Egy hónapja nincs lift az egyik tízemeletes pécsi panelházban. A régi helyett újat építenek be, de az ott élők szerint nagyon lassan haladnak a munkával. A társasház közös képviselője szerint a kivitelező még nem futott ki az eredetileg vállalt határidőből, amit előre közölt a lakástulajdonosokkal, akiknek így augusztus végéig még biztosan várniuk kell az új felvonóra.

  • Civil szervezetek felelősek a tüzekért az Amazonas erdőiben - közölte a brazil elnök. Jair Bolsonaro szerint a civilek így állnak bosszút azért, mert megvonta tőlük a támogatást. A környezetvédők viszont úgy vélik, a Föld tüdejének is nevezett Amazonasban a tüzek többségét farmerek okozzák, hogy legelőkhöz, termőföldhöz jussanak.

  • Nem győzik etetni az állatokat, ezért segítséget kér a győri állatmenhely. Több mint 230 kutyáról és macskáról gondoskodnak és már csak két hétre elegendő állateledelük maradt. Arra kérik az állatbarátokat, hogy táppal, vagy konzervvel támogassák őket, hogy jusson pénz a fejlesztésekre és az orvosi kiadásokra is.

Legnézettebb videók