Műsorújság
RTL Most

Tűzijáték helyett otthon és tornaterem

Két felsőzsolcai középület is megújulhat a tűzijátékból megspórolt pénzből.
Tucatnyian fogadták hétfőn reggel Kovács Zoltánt, kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt és Nagy Anna kormányszóvivőt a városházánál Felsőzsolcán. A helyiek azt a petíciót adták át, amelyet az elmúlt hetekben közel ezren írtak alá, és amelyben azt kérik, vizsgálják ki, terhel-e valakit felelősség a Felsőzsolcán történtekért.

Az államtitkár és a kormányszóvivő azért érkezett a városba, hogy kijelöljék azt a két épületet, amelyet a budapesti, augusztus 20-i tűzijátékra szánt pénz egy részéből újítanak majd fel. Az idősek otthonát és egy tornatermet választottak ki. Mindkét épületben több tízmillió forint a kár.

„Azt tudni kell, hogy ez egy csepp a tengerben. Az a százmillió forint, amelyet meg tudunk takarítani, eltörpül a 160 milliárd forint összköltséghez képest, amibe a helyreállítás, illetve a kárenyhítés kerül” - mondta Kovács Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Az ország tizennyolc megyéjében több mint száz települést érintett az árvíz vagy viharkár. Az államtitkár arra tett ígéretet, hogy a tűzijátékból megspórolt pénzt a kormány több település között osztja majd el.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók