Műsorújság
RTL Most

Sok a csúszás és az érdeklődő Pécsett

2009-hez képest 30 százalékos a forgalomnövekedés a vendéklátóhelyeken, főként magyar vendégekkel.
„Mindenki tud, a Pécs, a Európai Főváros, Kulturális fővárosa van most idei 2010” – mondta egy olasz turista tört magyarsággal.

Ezért jönnek Pécsre a turisták. Becslések szerint az első félévben 30 százalékkal érkeztek többen, mint egy évvel korábban. Háromnegyedük Magyarországról jött. A belvárosban alig akad üres szoba.

„Régóta nem tapasztalható forgalomnövekedés volt az elmúlt időszakban, ez az előrejelzések szerint a nyári hónapokra is igazolódni fog, augusztus közepétől pedig október végéig gyakorlatilag a szálloda ismét telt házzal működik” – mondta Kérdő Zoltán, a Palatinus Hotel főportása.

A vendégek közül sokan az épülő nagyberuházásokra is kíváncsiak.

„Én a Zsolnay-mauzóleumra lettem volna kíváncsi, hogy az elkészült-e, de kizárt dolog, hogy az egy éven belül elkészül” – mondta Kis Attila.

Az eredeti tervekhez képest késik a Konferencia- és Koncertközpont építése is, de azt ígérik, decemberre elkészül. A Regionális Tudásközpontot már szeptemberben átadják, míg a jelenleg is építés alatt álló Nagy Kiállítótérnek július 15-éig kellene elkészülnie, hogy itt tarthassák a Bauhaus-kiállítást.

„Ugyan elkészül a Nagy Kiállítótér épülete is, szakemberek szerint mégis kockázatokat hordoz a kiállítás ottani megnyitása” – mondta Hargitai János, a Baranya megyei közgyűlés elnöke.

A falak ugyanis nem száradnának ki a megnyitóig, és a klímaberendezést sem lett volna idő beállítani.

A szakemberek azt ígérik, a Bauhaus-kiállítást változatlan tartalommal nem a Nagy Kiállítótérben, hanem a Káptalan utcában, a Modern Magyar Képtárban tartják meg. A nyitást augusztus 15-ére tervezik.

Legnézettebb videók