Műsorújság
RTL Most

Beindultak a nyári leárazások

Majdnem minden üzletben feleannyiért lehet most ruhát, cipőt és fürdőruhát venni, mint egy hete.
Sale, rebajas, soldes, leárazás. Minden nyelven vásárlásra hívogatnak a ruházati üzletek. Az egyik budapesti bevásárlóközpontban majdnem az összes bolt féláron kínálja áruit, de találkozni akár 70 százalékos árleszállítással is.

„Korábban jöttek be a szezonális termékeink, és akkor egy kicsit korábban is tudtuk indítani az akciózást” – mondta Faragó Lászlóné üzletvezető.

Az akciózás csak részben lendít a forgalmon, kell hozzá a jó idő is. Volt, akit nem is érdekelt az árleszállítás.

„Nyaralás előtt feltétlen szükséges egy-két dolgot beszerezni, fürdőruhákat, nyári ruhákat, nem a leárazások miatt jöttünk most” – mondta egy vásárló.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség adatai szerint 2007 óta folyamatosan csökken a kiskereskedők forgalma, és az akciókkal csak a vásárlók egy részét tudták megtartani. Három év alatt már több ezer ruházati üzlet ment csődbe.

„Bizonyára akad olyan kereskedő, aki 2007-ben kitette a leárazás táblát, és azóta is ott van, hiszen a kereskedők arra kényszerülnek, hogy amikor csökken a vásárlóerő, kevesebb vásárló megy be az üzletbe, akkor folyamatosan próbálják becsalogatni őket a boltba” – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A fogyasztóvédők arra figyelmeztetnek, hogy a leárazott termékekre is ugyanúgy vonatkozik a garancia, így reklamálni az akciós árukkal is lehet, a kereskedők nem mondhatják azt, hogy azokat nem lehet visszavinni.

Legnézettebb videók