Műsorújság
RTL Most

Elkészült az út, de használni nem lehet

Budapesten két olyan út is van, amelyek felújítása hetekkel ezelőtt befejeződött, mégis zárva vannak.
Felújítás miatt zárták le a hetedik kerület egyik utcáját, de a munkát már befejezték.

„Ez már itt rég kész, nem tudom mire várnak.”

„Itt a Madách Színház, itt van minden, nem férünk el. Azért állunk itt, mert pakolunk, egyébként harcolni kell a helyért.”

Parkolóhely sincs elég, az önkormányzat szerint nem az ő hibájukból.

„Egy útfelújításnak akkor van vége, ha megtörténik a műszaki átadás. Ez még nem zajlott le. Abban a pillanatba, ha ez megtörténik, az utca megnyílik” – mondta el Gergely József alpolgármester.

A kivitelező telefonon azt mondta, idő előtt végeztek a felújítással. Ahhoz, hogy átadhassák, módosítaniuk kellene az önkormányzat által elfogadott ütemtervet. Ez pedig sokáig tartana, de az utcát a jövő héten átadják.

A rákospalotai határút már legalább két hónapja elkészült, de nem adták át. Innen alig egy kilométerre van az M0-ás, az autósoknak mégis kilométeres kerülőt kell tenniük, hogy elérjék a elkerülő utat.

A kétszer egysávos utat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő építtette egymilliárd forintért, de az építési engedélyben az szerepelt, hogy a Főváros lesz az út üzemeltetője. A városháza viszont nem veszi át az utat. Indoklásuk szerint azért, mert azt az állam uniós támogatással építette, aminek egyik feltétele, hogy 5 évig nem idegeníthető el. Vagyis nem kerülhet át az államtól az önkormányzathoz. Megoldás egyelőre nincs, az út pedig zárva van. Azt, hogy mikor nyitják meg, senki nem tudja megmondani.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók