Műsorújság
RTL Most

Elkészült az út, de használni nem lehet

Budapesten két olyan út is van, amelyek felújítása hetekkel ezelőtt befejeződött, mégis zárva vannak.
Felújítás miatt zárták le a hetedik kerület egyik utcáját, de a munkát már befejezték.

„Ez már itt rég kész, nem tudom mire várnak.”

„Itt a Madách Színház, itt van minden, nem férünk el. Azért állunk itt, mert pakolunk, egyébként harcolni kell a helyért.”

Parkolóhely sincs elég, az önkormányzat szerint nem az ő hibájukból.

„Egy útfelújításnak akkor van vége, ha megtörténik a műszaki átadás. Ez még nem zajlott le. Abban a pillanatba, ha ez megtörténik, az utca megnyílik” – mondta el Gergely József alpolgármester.

A kivitelező telefonon azt mondta, idő előtt végeztek a felújítással. Ahhoz, hogy átadhassák, módosítaniuk kellene az önkormányzat által elfogadott ütemtervet. Ez pedig sokáig tartana, de az utcát a jövő héten átadják.

A rákospalotai határút már legalább két hónapja elkészült, de nem adták át. Innen alig egy kilométerre van az M0-ás, az autósoknak mégis kilométeres kerülőt kell tenniük, hogy elérjék a elkerülő utat.

A kétszer egysávos utat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő építtette egymilliárd forintért, de az építési engedélyben az szerepelt, hogy a Főváros lesz az út üzemeltetője. A városháza viszont nem veszi át az utat. Indoklásuk szerint azért, mert azt az állam uniós támogatással építette, aminek egyik feltétele, hogy 5 évig nem idegeníthető el. Vagyis nem kerülhet át az államtól az önkormányzathoz. Megoldás egyelőre nincs, az út pedig zárva van. Azt, hogy mikor nyitják meg, senki nem tudja megmondani.

Legnézettebb videók