Műsorújság
RTL Most

Elkészült az út, de használni nem lehet

Budapesten két olyan út is van, amelyek felújítása hetekkel ezelőtt befejeződött, mégis zárva vannak.
Felújítás miatt zárták le a hetedik kerület egyik utcáját, de a munkát már befejezték.

„Ez már itt rég kész, nem tudom mire várnak.”

„Itt a Madách Színház, itt van minden, nem férünk el. Azért állunk itt, mert pakolunk, egyébként harcolni kell a helyért.”

Parkolóhely sincs elég, az önkormányzat szerint nem az ő hibájukból.

„Egy útfelújításnak akkor van vége, ha megtörténik a műszaki átadás. Ez még nem zajlott le. Abban a pillanatba, ha ez megtörténik, az utca megnyílik” – mondta el Gergely József alpolgármester.

A kivitelező telefonon azt mondta, idő előtt végeztek a felújítással. Ahhoz, hogy átadhassák, módosítaniuk kellene az önkormányzat által elfogadott ütemtervet. Ez pedig sokáig tartana, de az utcát a jövő héten átadják.

A rákospalotai határút már legalább két hónapja elkészült, de nem adták át. Innen alig egy kilométerre van az M0-ás, az autósoknak mégis kilométeres kerülőt kell tenniük, hogy elérjék a elkerülő utat.

A kétszer egysávos utat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő építtette egymilliárd forintért, de az építési engedélyben az szerepelt, hogy a Főváros lesz az út üzemeltetője. A városháza viszont nem veszi át az utat. Indoklásuk szerint azért, mert azt az állam uniós támogatással építette, aminek egyik feltétele, hogy 5 évig nem idegeníthető el. Vagyis nem kerülhet át az államtól az önkormányzathoz. Megoldás egyelőre nincs, az út pedig zárva van. Azt, hogy mikor nyitják meg, senki nem tudja megmondani.

Hasonló videók

 • Folytatjuk visszatekintő sorozatunkat a rendszerváltás 30. évfordulója alkalmából, hónapról hónapra idézzük fel 1989 eseményeit. 30 éve megállapodással, de nem egyetértésben zárta ülését a Nemzeti Kerekasztal. Ez volt az a fórum, amin az ellenzéki pártok, az MSZMP, valamint társadalmi szervezetek vezetői találkoztak azért, hogy Magyarország demokratikus átalakításáról tárgyaljanak. A résztvevők az államfő választás módjáról nem tudtak megegyezni.

 • Nem tudja kifizetni a teljes bért alkalmazottainak az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség. A korábban egyházként működő szervezet vezetője azt mondta, egy korábbi ingatlanügy illetékét vonták le tőlük, emiatt kerültek nehéz helyzetbe. Iványi Gábor szerint a kormány szándékosan nem adja vissza nekik az egyházi státuszukat, pedig úgy mentesültek volna az illeték alól. A Miniszterelnökség erre annyit reagált, a törvény egyértelmű.

 • Egyetlen kormánypárti képviselő sem ment el az Országgyűlés klímaügyi rendkívüli ülésére, így azt lényegében meg sem tartották. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták a kormányt és a kormánypárti politikusokat, amiért nem veszik komolyan a klímaváltozást és a globális felmelegedést. A Fidesz-KDNP szerint az ellenzék csak kampánycélokra akarta használni a parlamentet.

 • Leomlott egy támfal egy budavári építkezésen hétfő este, amikor egy markoló próbált több méter mélyről kiemelni egy kisebb munkagépet. Csak néhány centin múlott, hogy a 20 tonnás jármű nem fordult bele az árokba. Az önkormányzat szerint nem volt engedélye a kivitelezőnek építési munkálatok végzésére csak régészeti feltárásokra, a kivitelező cég szerint viszont amilyen munkát végeztek, arra megvolt az engedélyük.

 • Rendületlenül hisz a debreceni közoktatás sikerében - így kommentálta a civishir.hu portálnak Debrecen polgármestere, hogy ő maga a városban most átadott, évi csaknem 3 millió forintos tandíjért igénybe vehető nemzetközi iskolába íratta a lányát. Papp László azt is mondta, gyermekei oktatását magánügynek tekinti. A DK szerint máshol Debrecenben zebrát sem festenek az iskolához, így a polgármesternek le kellene mondania.

 • Senki nem akar polgármester lenni Lakhegyen és képviselőnek se jelentkeztek ezért elmarad a helyi választás a Zala megyei községben. A helyiek szerint a többség kiábrándult a politikából, ezért nincsenek jelöltek az önkormányzati választásra. Hasonlóan járt Apátvarasd, Rábaszentandrás és Balatonszepezd is. Ezeken a helyeken később időközi választást tartanak.

 • Kevés az orvos vagy túl sok a beteg - ezzel indokolták a budapesti szakrendelőkben, hogy miért kell akár három hónapot is várni hasi ultrahang vizsgálatra. Azután néztük meg a budapesti ultrahang-helyzetet, hogy tegnap beszámoltunk arról, hogy a XI. kerületben egyáltalán nem tudnak időpontot adni vizsgálatra. Az emberi erőforrások minisztériumánál azt írták: várhatóan jövőre készül el a szakrendelői várólista rendszer.

   

 • Hihetetlen megmenekülés Ausztráliában! Egy férfi két napon át vonszolta magát törött lábbal és csuklóval a vadonban, mire a mentőcsapatok rátaláltak. Éppen túrázott, amikor egy hat méter magas vízesés tetejéről lezuhant. Mivel a telefonja összetört, nem tehetett mást, olyan helyre kellett másznia, ahol észrevehetik.

 • Véletlenül fejbe lőttek egy 22 éves román férfit, amikor autójából kiszállva épp templomba ment volna. Mint kiderült, a lövedék egy két és fél kilométerre lévő gyakorlótérről származott, ahol a csendőrség éppen lőgyakorlatot tartott. Az eltévedt golyó súlyosan megsebesítette a fiatalembert, de túlélte a balesetet.

Legnézettebb videók