Műsorújság
RTL Most

Gokartpályán vitatkoznak

Bevételt hoz a falunak, és jut majd fejlesztésekre. Például a kultúrház felújítására is.
„Ez ilyen közel van, tehát a nyolcas út választ el minket a gokart pályától és semmi más.”

Baráth Noémi az épülő gokartpálya közelében él. Azt mondja, főleg a zajtól tart, de benzingőzt sem akar szívni. Szerinte a lakóházak között semmi keresnivalója a pályának.

„Azért lakunk falun, hogy pihenjünk, nyugtunk legyen. Ugye támadtak azzal, hogy itt nagy a forgalom, meg kamionok vannak. Így van, két másodperc, amíg elmegy egy kamion a ház előtt. Ezt ki lehet bírni” – mondta Baráth Noémi.

A gokartok zaja is elviselhető lesz, ígéri a pályát építtető vállalkozó, bár elismeri, hogy környezetvédelmi hatásvizsgálatokat egyelőre nem végeztek. A közvetlen szomszédok egyébként támogatják az építkezést.

„Az összes szomszédom aláírta a hozzájárulási nyilatkozatot, mivel közöltük velük, hogy teljesesen zajcsökkentett gokartok lesznek” – mondta Závecz Sándor, a pálya építtetője.

A terület egy részét az önkormányzattól vásárolta a vállalkozó. Ezért a gokartpálya ellenzői a falu vezetőit is hibáztatják.

„Nem mi építkezünk. Itt egy vállalkozó valami létre akar hozni, ami mostanában azért nem kis dolog ha mostanában valaki valamibe bele akar fogni egy ilyen hátrányos helyzetű faluban, mert a mienk az. Nagyon örülünk neki” – mondta Hegyi László, Rönök polgármestere.

A pálya legkésőbb július végére elkészül. Ha a tiltakozás ellenére meg is nyílik, akkor a helyi gyerekek állítólag ingyen használhatják majd, az önkormányzat iparűzési adóbevétele pedig emelkedhet.

Legnézettebb videók