Műsorújság
RTL Most

Megmozdult az ország az árvízkárosultakért

Szervezetek, cégek, vállalkozók és baráti társaságok próbálnak segíteni az árvízkárosultakon.
Ónodra megérkezett az első segélyszállítmány. A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet 100 családnak vitt tisztasági egységcsomagot. Mindenkit fel akarnak keresni, akinek ki kellett költöznie házából. A spontán kitelepülteket akarják megkeresni, amihez a polgármester segítségét kérik.

Zala megyében 9 gyűjtőpontot alakítottak ki. Egy vállalkozó szerzett egy kamiont, amire szombatig várják az adományokat és utána viszik el Borsodba. De nemcsak Zalában vannak ilyen civil akciók, hanem az ország több pontján is.

„Hála istennek, megindultak a szállítmányok, azt jelenti, minden megyéből indulnak a szállítmányok, az ottani polgármesterek fogják szétosztani” – mondta Kövesi Csaba szervező.

Egy szegedi üzemben most ingyen dolgoznak a varrónők. Ezer darab párnával és paplannal próbálnak segíteni. Varrnak, tömnek, majd becsomagolják az elkészített nagypárnákat és takarókat.

„A cég dolgozói ezt a munkát munkabér nélkül végzik el. Adunk hozzá mindent, ők ajánlották fel, hogy ennyivel járulnak hozzá” - mondta Gellért Ákos, ügyvezető igazgató.

Az egyik hazai áruházlánc pedig házépítésbe fogott. Azt vállalták, hogy újjáépítik két rászoruló család házát. Felveszik a kapcsolatot a helyi polgármesterekkel, hogy ők mondják meg, melyik két család került a legnagyobb bajba.

„Várjuk a cégek jelentkezését, mert most igazán meg tudjuk mutatni, hogy nem elég figyelni az eseményeket, hanem segíteni kell” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője.

Mozgalmat szeretnének indítani, ahol összefognak a multicégek, hogy segítsenek az embereknek az összedőlt házak újjáépítésében.

Legnézettebb videók