Műsorújság
RTL Most

Leállították a mohácsi kompot

A Duna mohácsi szakaszán kedden reggel másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.
A múlt héten a Duna külföldön található vízgyűjtő területein igen jelentős mennyiségű, a teljes időszak alatt területi átlagban 47-89 mm csapadék hullott. Az elmúlt 72 órában a Duna vízrendszerén már nem volt számottevő csapadék, csak elszórtan alakultak ki záporok, amik területi átlagban jelentéktelen mennyiségű csapadékot eredményeztek.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban száraz, s egyre melegebb időre számítunk, említésre méltó csapadék a Duna és mellékfolyóinak vízrendszerén nem várható.

A lehullott csapadék hatására kialakuló árhullám a Duna magyarországi alsó szakaszán Mohács térségében meghaladta a másodfokú készültségi szintet (850 cm), amelyhez kapcsolódóan Mohács térségében kedd reggel 6 órától elrendelte a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a II. fokú védekezést. A tetőzés az előrejelzések szerint csütörtökre és péntekre várható.

A magas vízállás következményeként kedden leállt a kompforgalom és a Vízügyi Igazgatóság megkezdi a kikötőfeljárójában a homokzsákokkal az elzárást. A személyszállító kishajó egyelőre még jár, hajnali öt órától, este nyolcig óránként szállítja az utasokat.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók