Műsorújság
RTL Most

Kósa Lajos szerint államcsőd fenyeget

Csütörtök délután zuhant a forint árfolyama, az euró jegyzése 273,50 forintról 281 forint közelébe ment fel, azaz 8 forinttal drágult.

A hirtelen árfolyamgyengülés Kósa Lajos bejelentése után indult el, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Napi Gazdaság konferenciáján ugyanis közölte: úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyük van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hitték.

A fideszes politikus úgy véli, hogy az államcsőd elhárítására „bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg”. Ennél finomabban fogalmaz Varga Mihály - az ő véleménye szerint a vártnál is rosszabb a gazdaság helyzete.

Varga Mihály szerint ugyanis a jelenlegi költségvetés nem tartalmazza a valós adatokat. A Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának vezetője 29 közgazdász előtt ismertette a bizottság részjelentését.

„A 2010-es költségvetés nem tartalmazza a valós folyamatokat és nem tartalmazza a valós adatokat. Tehát jelentős különbség mutatkozik, az eddig bevallott és a valós számadatok között. Ezeket a részjelentés összefoglalójában fel fogjuk tételesen tüntetni” – mondta Varga Mihály

Oszkó Péter volt pénzügyminiszter blogjában úgy reagált, hogy Kósa mondandója egy "eszelősen átgondolatlan megnyilatkozás", ami azzal a veszéllyel jár, hogy ha pillanatnyilag nyilvánvalóan nincs is olyan helyzetben az ország, mint amit Kósa Lajos felvázol, hasonló őrült megnyilatkozásokkal és gazdaságpolitikával azért még ilyen helyzetbe lehet sodorni.

Legnézettebb videók