Műsorújság
RTL Most

Kidőlt fák, leszakadt ágak fővárosszerte

Több mint 200 kidőlt fa és 1700 köbméternyi leszakadt ág, gally a mérlege a májusi viharoknak Budapesten. A legnagyobb kár a Margitszigetet érte. Csak ott 60 fát döntött ki a vihar - tájékoztott pénteken a Főkert.Komoly károkat okoztak május eleje óta a viharok a fővárosi parkokban és játszótereken. A Főkert Zrt. tájékoztatása szerint a Margitszigetet érte a legtöbb kár. Ott 60 fát - juhart, hársfát, nyárfát, akácfát, kőrist - csavart ki a szél, illetve 600 köbméternyi ágat tépett le. A Margitsziget után a legtöbb kár az I. kerületben keletkezett. Onnan 30 fát, illetve 150 köbméter gallyat, rönköt kell elszállítania a Főkert dolgozóinak. A Városmajorban 14, a Gellért - hegyen 19 fa dőlt ki. A Városligetben 16 fa pusztult el és 300 köbméternyi gally szakadt le.

Az erős viharok a Budapest területén található fasorokat sem kímélték. Valamennyi forgalmas útvonalat övező fasorban keletkeztek károk, összesen 21 fa dőlt ki.

A Főkert folyamatosan végzi a kármentesítést. Sok helyen azonban még nem tudtak hozzákezdeni, mert a felázott talaj miatt nem tudnak hozzáférni a kidőlt növényekhez. A cég szerint a vízzel telített lombkoronák miatt még nőhet a kidőlt fák száma.

Legnézettebb videók