Műsorújság
RTL Most

Hatmilliós kárt okozott mobiljával Szabó Zoltán?

Az ügyészség közleménye szerint a polgármesterként kapott telefonját 2002 után, tisztsége megszűnését követően is évekig használta.
Az ügyészség közleménye szerint Szabó Zoltán a polgármesterként kapott telefonját 2002 után, tisztsége megszűnését követően is tovább használta 2010 januárjáig. A telefonszámot előbb jogcím nélkül, majd 2003 februárjától fiktív jogcímen használta, mivel a részére a hivatal - Hunvald György polgármester rendelkezésére - tanácsadói beosztásban biztosította a korlátlan telefonhasználatot. A főügyészség álláspontja szerint Szabó Zoltánnal a VII. kerületi önkormányzatnak sem tanácsadói, sem pedig egyéb megbízási szerződése nem volt és jelenleg sincs, ennek ellenére a polgármesteri hivatal 6.3 millió forintot fizetett ki a számlákra.

Szabó Zoltánt egy másik ügyben is meggyanúsították: 2009. július 17-én autójával a Budapest VII. kerület Wesselényi utca és Kazinczy utca sarkán - a KRESZ szabályainak megszegésével - az útkereszteződésben megállt és ott várakozott. A szabálytalanul parkoló autóra - az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet munkatársai kerékbilincset tettek, de a volt MSZP-s képviselő felhívta az erzsébetvárosi jegyzőt, hogy a kerékbilincset fizetés nélkül távolíttassa el kocsijáról. A jegyző másnap kérte fel a közterület-felügyelet igazgatóját, hogy szereltesse le a bilincset. Az igazgató rögtön ezután, a körülmények minden további vizsgálata nélkül utasítást adott a kerékbilincs leszerelésére.

Szabó Zoltán a telefon-ügyben vallomást tett, a kerékbilincs-ügyben azonban megtagadta ezt. A gyanúsítások ellen pedig panasszal élt.

A főügyészség tájékoztatása szerint a telefon-ügyben Hunvald Györgyöt is meggyanúsították, őt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, a parkolási ügyben pedig a jegyző ellen indult eljárás felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés miatt. Az Erzsébetvárosi Közterület-felügyelet igazgatóját hivatali visszaélés miatt hallgatták ki korábban gyanúsítottként. Mindannyian tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

Szabó Zoltán csütörtök reggel újságírók előtt azt mondta, nevetségesnek és mondvacsináltnak tartja ügyészségi gyanúsítását, véleménye szerint semmilyen hivatali visszaélést nem követett el azzal, hogy mobilszámláját az önkormányzat fizette.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók