Műsorújság
RTL Most

12 fokos a Balaton, de indul a szezon

Hiába készültek azonban fel az idényre, a legtöbb helyen most újrakezdhetik a munkát.
Hintós felvonulással nyitották meg az idei balatoni szezont Siófokon. Napsütésben vonulhattak fel a résztvevők.

A város szabad strandján azonban még látszanak a vihar nyomai. A szél és a hullámok összetörték és felszakították a part és a sétány köveit, a füves részeket víz borítja. A siófoki mólót le kellett zárni, mert megroppant a szerkezete. A vihar a Balaton-parton mindenhol megrongálta a hullámtörőket.

„Ez 100 milliós nagyságrendű helyreállítási munkát követel meg. Ha viszont nem állítjuk helyre, és télen megkapja a jégnyomást ez a partvédő mű, akkor milliárdos károkról beszélhetünk majd” – mondta Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség elnöke.

Csak lakókocsis vendégek vannak a siófoki kempingben. Az idei első hosszú hétvégére egyetlen sátrazó sem jött. Azt mondják: itt az egész szezon sikeressége múlhat az időjáráson.

„Hát akár teltházas is lehetett volna a kempingnek az üdülőfalu része, ha nem jön közbe az, hogy bizonytalan időjárást jósoltak a hétvégére, tegnap még szakadt az eső, ma süt a nap” – mondta Polgár Krisztina, Aranypart Kemping vezetője.

A szállodákban viszont van vendég. Ebben a hotelben csaknem teltház van a hétvégén és erre számítanak a főszezonban is.

„Az elmúlt évhez képest valamivel jobb számokkal büszkélkedhetünk igazából. Természetes ez nem jelenti azt, hogy elértük a 2008-as év eredményeit, de mi már azt gondoljuk, hogy látjuk az alagút végét” – mondta Boldizsár Péter, a Hotel Azúr üzemeltetési igazgatója.

A viharos idő miatt a víz is lehűlt: a Balaton 12 fokos. Az idegenforgalomból élők abban bíznak, hogy az iskolai szünet kezdetére felmelegszik annyira, hogy lehessen benne fürdeni.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók