Műsorújság
RTL Most

Havi 15 milliót fizetünk ki a miniszterekre

A szocialisták szerint nő az új kormány minisztereinek fizetése, a Fidesz viszont azt mondja: változatlan marad.
„Az új kormány tagjai 15 százalékkal kevesebbet keresnek majd, mint elődeik.”

Bajnai Gordon kormányra kerülése után rögtön bejelentette: a válság miatt 15 százalékkal csökkenti miniszterei fizetését, akik jutalmat sem vehetnek fel. A Fidesz akkor kevesellte a 15 százalékot.

„Én ebben a helyzetben egyáltalán nem adnék fizetést, mert nem vizsgáztak jelesre. Mindent elhibáztak, amit csak lehetett” – mondta Nyitray Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója.

A Fidesz akkor azt javasolta: csökkentsék a 2002-es szintre, azaz a felére a fizetéseket.

A Fidesz leendő miniszterei jobban keresnek majd, mint elődeik. A Fidesz által benyújtott új törvényjavaslat alapján 200 ezerrel többet, havi bruttó 1 millió 300 ezer forintot vehetnek majd fel, ha megalakul az új kabinet. A Fidesz új törvényjavaslatából ugyanis kimaradt a kormánytagok fizetésének csökkentését lehetővé tevő passzus.

„Ebből kimaradt az a passzus, hogy 15 százalékkal csökkent a kormánytagok fizetése. Vége van a válságnak!” – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke.

A Fidesz szóvivője közleményt adott ki, amelyben az áll: nem nőnek a miniszteri fizetések, viszont több lesz a kormánytagok munkája. Az eddigi 15 helyett ugyanis csak 8 miniszter lesz. Így a miniszterek fizetése összesen az eddigi 21 helyett havonta 15 millió forintba kerül majd az adófizetőknek.

Legnézettebb videók