Műsorújság
RTL Most

Tovább pumpálják a pénzt az Eclipse Zrt-be

Több milliós adócsalással vádolják a cégvezetőket, ennek ellenére továbbra is kap állami pénzt a vállalat.
„A cég a mai napig üzemel, a hatósági kényszerintézkedést megelőző 2 nappal datálták az új cégvezető megbízását, akinek irányításával a lefoglalásokat követően azonnal új bankszámlát nyitottak” - ez is olvasható abban a nyilt levélben, amit Mándi Sándor jogász küldött az APEH elnökének, hogy így tiltakozzon. A cég, amiről beszél, az eredetiségvizsgálathoz szükséges szoftvert készítő Eclipse Zrt. Ez az a társaság, amelynek vezetőit márciusban milliárdos adócsalás és pénzmosás miatt elfogták.

"Mintegy 3 milliárd forint adóhiány került megállapításra" - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A cég most is működik, sőt az eredetiségvizsgálatot korábban végző cégeket képviselő Mándi szerint több tíz milliót kap az államtól.

"Ebben az a szomorú, hogy annyit nem tett meg a kormányzat, hogy felfüggessze az együttműködést az ügy kivizsgálásig" – mondta Mándi Sándor.

Az Eclipse kedden is fent volt a köztartozás mentes cégek listáján, az APEH szerint azért, mert a cégnek nincs adótartozása

"Arra nincs automatizmus, hogy ha valaki elindít egy nyomozást valamelyik szervnél, akkor automatikusan értesítik az adóhatóságot"– mondta Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője.

Az RTL Híradó kereste az Eclpise Zrt-t, de sem a székhelyükön, sem telefonon nem találtunk senkit.

A nyílt levél szerint a Nemzeti Közlekedési Hatóság jelenleg is több millió forintot utal a cégnek, de ők se megerősíteni, se cáfolni nem kívánták az állítást.

Az elektronikus közszolgáltatások hivatala korábbi közleményei szerint az eredetiségvizsgálatra kötött szerződés törvényes volt.

Legnézettebb videók