Híradó

2010.05.10. 15:40 (hétfő)

Stabilizálódott a forint

Stabilizálódott a forint

Hétfő délután is 10 százalék körüli pluszban volt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Az OTP 6670 forintot ért, ez 14 százalékkal magasabb a pénteki záróértéknél. A MOL is tíz százaléknál nagyobb növekedést produkált, 19 795 forintot ért háromnegyed háromkor. A Richter papírjaiért 41 910 forintot adtak legutóbb, ez 7,46 század százalékos plusz.

A bankközi devizapiacon stabilizálódott hétfő délelőtt a forint árfolyama, majd délután némileg erősödött a jelentősebb nyugati devizák árfolyamához képest: 273 forintot adtak egy euróért 15 óra előtt, ez nagyjából két forintos erősödés a reggeli értékhez képest. A svájci frank 191 forint körül áll, akárcsak délben, egy amerikai dollár pedig 210 forintot ér most.

Elemezők szerint a mostani látványos hangulatjavulás annak köszönhető, hogy több száz milliárd eurós mentőcsomagot állítottak össze az EU pénzügyminiszterei az eurózóna azon tagországainak, amelyek esetleg spekulatív támadás áldozatai lehetnének.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való