Műsorújság
RTL Most

Oldódik a piacok feszültsége

Az elemző szerint a hangulatváltozás oka az, hogy a német parlament alsóháza elfogadta a görög mentőcsomag rájuk jutó részét.
Pénteken kora délután a Budapesti Értéktőzsde indexe már csak 0,95 százalékos süllyedést mutat az előző napi záró értékhez képest. Nagy forgalom mellett a részvények zömének árfolyama csökkent, a Richteré kivételével, amely kedvezően fogadott gyorsjelentést tett közzé. Az OTP napok óta komoly árfolyamvesztést szenved el, ami azonban régiós tendencia része - mondta a Független Hírügynökségnek Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

A forint néhány órája a 280-as euró árfolyam alatt áll, ami érezhetően kedvezőbb ahhoz képest, hogy reggel megközelítette a 285-ös kurzust is. Az elemző arra számít, hogy egyelőre ezen a szinten marad a forint. Kovács Roland szerint nem várható újabb jelentős gyengülés. Ez viszont azt vetíti előre, hogy a svájci frank is megreked a 198 körüli árfolyamon.

Kovács Roland egyértelműen azzal hozza összefüggésbe az enyhe derűlátást, hogy a német parlament alsóháza, a Bundestag péntek délben megszavazta a 110 milliárd eurós görög mentőcsomag Németországra jutó 22,4 milliárdos részét - méghozzá meglehetősen nagy többséggel.

Tovább emelheti a hangulatot, ha európai idő szerint délután a várakozásoknak megfelelően stagnáló munkanélküliségi és javuló foglalkoztatási adatokat hoznak nyilvánosságra az Egyesült Államokban - mondta az elemző.

Legnézettebb videók