Műsorújság
RTL Most

Kirobbant a házból a 82 éves asszony

A detonáció kidöntötte a falakat, leszakította a tetőt, az asszonyt pedig az udvarra röpítette.
Tóth Gábor polgárőr a robbanás zaját hallva az elsők között ért a házhoz. A pusztítást látva azt gondolta, a ház idős lakója nem élte túl a balesetet. Aztán a fa alatt, a szétszóródott törmelék között meglátta a rémült asszonyt.

„Amikor idejöttünk, a hölgy ott feküdt a földön, vagy már jött elő, még füstölt a haja szegénynek. Meg volt égve a ruhája” – mondta Tóth Gábor.

A szomszédok azonnal értesítették a mentőket. Még helikopter is érkezett a helyszínre, de utóbb kiderült, nincs szükség rá, az asszonynak ugyanis mindössze a lábszára égett meg egy gyermektenyérnyi helyen. A tűzoltók szerint a ház egy rosszul bekötött gázpalack miatt robbant fel.

„A hölgy valószínűleg megnyitotta a gázpalacknak a szelepét, és utána nem talált a környéken gyújtószerszámot, ezért elment egy kicsit távolabb. Mire visszaért, a helyiség annyira megtelt gázzal, hogy mikor meggyújtotta, akkor már robbanás következett be” – mondta Laczikó Károly keszthelyi tűzoltóparancsnok.

A robbanás pedig szinte szétvetette a házat. Kiszakadt a helyéről a konyhaajtó is, a 82 éves asszony feltehetően azon a nyíláson keresztül repült az udvarra. Lehet, hogy ez mentette meg az életét, az otthona viszont végleg lakhatatlanná vált.

Az asszonyt a keszthelyi kórház sürgősségi osztályán látták el. Mivel csak könnyebb égési sérüléseket szenvedett, nem tartották bent az orvosok. Úgy tudjuk, hogy egyelőre rokonaihoz költözött.

Legnézettebb videók