Műsorújság
RTL Most

Sok munkát adott az vihar a tűzoltóknak

Elsősorban kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz és vízszivattyúzáshoz hívták őket a csütörtöki esőzések miatt.
A legtöbb riasztás Békés megyéből érkezett a tűzoltókhoz, kora délutánig körülbelül negyven. Ez a szám még napközben is emelkedett. Kidőlt fák, leszakadt ágak - elsősorban ilyen esetekhez kellett vonulniuk ebben a megyében. A legkiemelkedőbb eset itt az a fa volt, amely Makó és Mezőhegyes között dőlt a sínekre, és amely miatt egy ideig nem jártak a vonatok.

Közben délután eső árasztotta el Miskolcot is. A hirtelen jött felhőszakadás miatt megáradt patakok autókat sodortak el és számtalan házat elöntöttek. Helyenként méteres víz folyt az utcákon, az áradat mintegy tíz kilométer sugarú körben érinti a borsodi megyeszékhelyet. A szivattyúzáshoz még a szomszédos településekről is érkeztek tűzoltók.

Budapesten és térségében is végigsöpört a zivatar, a tűzoltóknak eddig ötször kellett vonulniuk. A XII. kerületben az Országos Rehabilitációs Intézet udvarán megdőlt egy fa, veszélyeztetve ezzel egy ott lévő oxigéntartályt. Túrkevén pedig befolyt a víz egy házba, ezért lakhatatlanná vált. Az ott élő két felnőttet és hat gyereket átmenetileg a rokonok szállásolják el.

A riasztások száma az esti, éjszakai órákban várhatóan tovább nő majd.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók