Műsorújság
RTL Most

Műszaki hiba miatt sodródott ki a busz

Feltehetően két elöregedett csavar okozta a kedd reggeli veszprémi buszbalesetet. A balesetben 11-en könnyebben sérültek.
A végleges szakértői véleményre még vár a busztársaság, de feltehetően két elfáradt, eltört rögzítőcsavar okozta a kedd reggeli buszbalesetet Veszprémben. A két csavar futóműalkatrészeket rögzített, de mivel nem bírta a terhelést, az egyik alkatrész leszakadt. - tájékoztatott a Balaton Volán Zrt. termelési igazgatója.

Csütörtökig az összes hasonló típusú buszon kicserélik ezeket a csavarokat, ez összesen kilenc buszt érint. Szöllősi József a Független Hírügynökségnek azt is elmondta: a busz sofőrjét már meghallgatták, ő azt mondta: vezetés közben azt vette észre, hogy balra húz a jármű és irányíthatatlanná válik.

A rendőrség szerint is feltehetően műszaki hiba okozta a buszbalesetet. Most azt vizsgálják, hogy váratlan meghibásodásról volt szó, vagy elhárítható lett volna a baleset.

Kedd reggel a helyi járatos autóbusz egy körforgalomból kihajtva áttért a szemközti oldalra, ott lecsúszott egy partoldalon, majd átszakította egy telephely kerítését, és az ott tárolt teli zsákok állították meg. A balesetben 11-en könnyebben sérültek.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók